Velibor Vukašinović, novi direktor Jata: Pregovori sa Etihadom idu svojim tokom,  moja briga je sezona

Izvor: Blic, 03.Maj.2013, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velibor Vukašinović, novi direktor "Jata": Pregovori sa Etihadom idu svojim tokom, moja briga je sezona

Vlada Srbije je posle višemesečnog odlaganja, pa čak i intervencija ministara Milutina Mrkonjića i Mlađana Dinkića da se sačeka sa izborom novog direktora „Jat ervejza“ u utorak donela rešenje o smeni Vladimira Ognjenovića sa čela „Jata“ i o imenovanju pilota Velibora Vukašinovića za novog direktora.

Ovu odluku Vlade najkasnije do srede sledeće sedmice, kako saznaje „Blic“, trebalo bi da potvrdi i skupština „Jata“, čime će Vukašinović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji od februara radi kao savetnik Ognjenovića, i zvanično preuzeti tu funkciju.

Velibor Vukašinović, koji je u direktorsku fotelju „Jata“ seo kao kandidat Srpske napredne stranke, u razgovoru za „Blic“ kaže da je svestan da je preuzeo vruć krompir, ali da je odgovornost preuzeo jer u Vladi postoji jasna rešenost da se problem „Jata“ reši.

- Važno je da na „Jat“ nije stavljen katanac. Moj zadatak će biti da osposobimo flotu da ostvari biznis plan za 2013. godinu koji je usvojen - kaže Vukašinović.

Iako taj plan podrazumeva obnavljanje flote, još se ne zna kada će četiri „Erbasova“ aviona koji se uzimaju na lizing ući u saobraćaj.

- Na radnoj grupi koju je formirala Vlada a čiji sam ja član doneta je odluka o iznajmljivanju aviona. Ja, međutim, i pored toga što sam tražio, još nisam imao uvid u plan uvođenja novih aviona u flotu „Jata“. Nisam ga dobio, ali će to biti prva stvar koju ću uraditi narednih dana - kaže Vukašinović.

O potencijalnom strateškom partnerstvu sa avio-kompanijom „Etihad“ iz Abu Dabija, koja ja, prema našim saznanjima, zainteresovana za preuzimanje manjinskog paketa akcija „Jata“ ali sa upravljačkim pravima koja podrazumevaju da oni biraju menadžment, novi direktor „Jata“ nije želeo mnogo da priča. Prema našim saznanjima, stručne ekipe „Etihada“ su već uveliko u „Jatu“ gde gledaju papire i prave presek stanja.

- Oni zasad gledaju kakve su perspektive njihovog strateškog povezivanja sa nama. Posle toga tek slede razgovori o tome šta njima odgovara, a šta nama. Tome zasad ne bih posvećivao mnogo pažnje, to će ići svojim tokom, a za nas je mnogo važnije da sezonu pred nama završimo što uspešnije - kaže Vukašinović.

U domaćoj avio-kompaniji nedavno je raspisan i socijalni program, kako je i predviđeno biznis planom za 2013, da bi se smanjio broj zaposlenih i na taj način se smanjili troškovi „Jata“. Plan je bio da se broj zaposlenih smanji za oko 400 ljudi, ali prema najavama novog direktora, i u tom delu će verovatno biti nekih promena.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Velibor Vukašinović, novi direktor "Jata": Strateško partnerstvo sa Etihadom je privilegija

Izvor: Blic, 03.Maj.2013

Vlada Srbije je posle višemesečnog odlaganja, pa čak i intervencija ministara Milutina Mrkonjića i Mlađana Dinkića da se sačeka sa izborom novog direktora „Jat ervejza“ u utorak donela rešenje o smeni Vladimira Ognjenovića sa čela „Jata“ i o imenovanju pilota Velibora Vukašinovića...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.