Izvor: S media, 20.Nov.2012, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen predlog Zakona o javnim preduzećima: Direktori samo preko konkursa! (VIDEO)

Vlada Srbije usvojila je danas predlog Zakona o javnim preduzećima, kojim se predviđa pofesionalizacija njihovog upravljanja, kao i da se direktori biraju na javnim konkursima.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da se radi o sistemskom zakonu, koji je usvojen u predloženom obliku.

Predlog zakona predviđa da javnim preduzećima upravljaju profesionalci, koji neće moći da budu članovi organa političkih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stranaka.

- Ukoliko se za rukovodeća mesta kandiduju funkcioneri stranaka, tu funkciju moraće da zamrznu, ako budu bili izabrani za direktore - pojasnio je Dinkić.

Između ostalog, predlog zakona predviđa ukidanje upravnih odbora javnih preduzeća, jer se država povlači iz upravljanja i preuzima nadzornu ulogu.

(S media/Tanjug)

Foto: S media

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.