Ukroćena „goropad“

Izvor: Glas javnosti, 28.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukroćena „goropad“

Beograd - Još nisu utihnule nesuglasice vladajuće koalicije oko prodaje NIS-a Rusima a već su na političku scenu Srbije, iz vlade, isplivali novi problemi.

Ulje na vatru nerazumevanjima u vladi, dolila je i tvrdnja Mlađana Dinkića, lidera G 17 plus i potpredsednika vlade, da je najveći problem vlade kriza njenog autoriteta, jasno aludirajući na politički kišobran predsednika Tadića i da on zbog toga ne želi da statira u takvoj vladi!

Tvrdi pazar >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Komentarišući ovu Dinkićevu izjavu, sagovornici Glasa uglavnom su saglasni u tome da je vlada pravila greške i da ima mesta kritici stanja u vladi i njenog rada. S druge strane, međutim, podsetili su da je upravo Dinkić deo te iste vlade, te da je stoga s njegove strane neodgovorno i neozbiljno da se na takav način obračunava sa svojim koalicionim partnerima. Pojedini sagovornici u ovoj izjavi vide i po ko zna koji put viđeno Dinkićevo „tvrđenje pazara“.

Vjericu Radetu iz SRS nije iznenadilo to što je rekao Dinkić.

- Mi odavno govorimo da vlada i predsednik Boris Tadić nemaju autoritet, pogotovo vlada. Ovom izjavom Dinkić samo tvrdi pazar. Pokušavao je i rušio je vladu, ali je uvek vodio računa da njegovi kadrovi ostanu u upravnim odborima javnih preduzeća - istakla je Radeta. Ona takođe smatra da je neozbiljno od Dinkića koji je deo te vlade, da se na ovaj način razračunava sa svojim koalicionim partnerima.

Jorgovanka Tabaković iz SNS nije želela posebno da komentariše Dinkićeve tvrdnje da je u vladi kriza autoriteta, jer SNS ne zanima sukob između Dinkića i nekog drugog.

- Osnivanje SNS znači poštovanje političke konkurencije, javne reči, tako da ne bih komentarisala sukob Dinkića i nekog drugog. Ovde su problemi principijelne prirode. Nas zanima koliko građani trpe što se ministri sukobljavaju, istakla je gospođa Tabaković uz opasku da je odgovornost na onome ko je formirao ovu vladu.

Analitičar Đorđe Vukadinović kaže da je Dinkić u pravu kada opisuje stanje u vladi, ali i da je jedan od najodgovornijih za takvo stanje u vladi koju sada kritikuje.

- Atmosfera je takva da je, posle pola godine od kada je vlada formirana, suviše brzo za fajront. Niko nikog ne razume, nervozni su - rekao je Vukadinović uz podsećanje da se trenutno vode polemike pred javnim mnjenjem, da su svađe neprekidne, da se trguje, ucenjuje, da se svađaju ministar odbrane i načelnik Generalštaba.

Brzo za fajront

Vukadinović naglašava da je iluzija da ovakva vlada može da sastavi pun mandat od četiri godine i da će se narednih nedelja i meseci stvari zakomplikovati.

Zoran Stojiljković, analitičar, rekao da je sve ovo što se sada dešava izraz sopstvenih grešaka koje je vlada činila.

- Ako Dinkić ovom izjavom da je u vladi kriza autoriteta aludira na spoljne faktore, tajkune, onda on to mora otvoreno da kaže. Činjenica je da u ovoj vladi škripi kao i u prethodnim. Naravno da deo javnosti mora ostati kritičan prema vladi. Naravno da opozicija nije tu da čuva kredibilitet vlade - rekao je Stojiljković. On je podsetio i na „feudalnu podelu resora logikom političkog plena“ i na nekoordiniranost vlade...

Đorđe Milićević iz SPS „ne želi da veruje da je ova Dinkićeva izjava politički marketing“.

- Verujem da će Dinkić na sednici vlade izneti svoj stav. On na to ima pravo jer je deo te vladajuće većine, potpredsednik vlade - rekao je Milićević.

Sta ocekivati od sadiste nego da kritikuje slicne njemu....Moc mu je uskracena i ne moze da se pomiri sa time.Daj Boze da je vise nikada i nema ...Toliko je stete naneo Srbiji da sumnjam da ce Srbija da se ikada oporavi od njega.Najveca je steta i jad sto nije sam i sto ih ima mnogo takvih.Oni koji su mu dali moc ovakvog sadistickog ponasanja necemu dozvoliti da stane .Djavo je dosao po svoje i mora da vplati..Ocaj je strasna stvar ali i veliki greh...

Dinkic kaze ono sto drugi ne smeju ni da pomisle. Zato je najbolji.

Dinkic i njegova pederska G17 su inistili Srbiju vise nego 500 godina Otomanska okupacija

O ovome sa slike je sve rečeno.Ovom prilikom redakciji "GLASA JAVNOSTI"upućujem novogodišnju čestitku,sa najboljim željama,u novoj 2009-oj godini.SREĆNA VAM NOVA GODINA,kao i svim mojim sunarodnicima,koji su na sajtu "GLASA JAVNOSTI"branili,i brane čast i dostojanstvo srpskoga roda.S najvećim poštovanjem iz Republike Srpske!!

Ne postoji podliji politicar od M. Dinkica koji je napravio mnogo stete, posebno nevladinim organizacijama kada je G17 od nevladine pretvorio u politicku stranku, sto je jedinstveno u svetu, a iz nje izgurao poznate ljude. Nista on nije pozitivno uradio, a primao je pare ne samo od Sorosa nego i mnogih drugih anti-srpskih medjunarodnih organizacija. U mnogim drugim demokratskim zemljama njegova mracna uloga bila bi predmet sudske istrage, a kod nas se prsi kao strucnjak i demokrata, sto apsolutno nije.

Pa zar prilozi poreklom iz inostranstva ili po nalogu stranaca aktivistima, partijama ili politicarima nisu zabranjeni?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.