Uhapšen Nikola Đivanović zbog malverzacija sa pet bioskopa

Izvor: Blic, 29.Mar.2011, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Nikola Đivanović zbog malverzacija sa pet bioskopa

BEOGRAD - Predsednik Upravnog odbora “Beograd filma” Nikola Đivanović iz Beograda i još četiri njegova saradnika uhapšeni su juče zbog sumnje da su zloupotrebom položaja u vezi sa prodajom pet beogradskih bioskopa oštetili tu kompaniju za više od četiri miliona evra. Istovremeno, budžet Srbije su oštetili za milion i po evra.

Đivanović je, inače, i vlasnik jedne marketinške agencije, a predsednik Upravnog odbora „Beograd filma" je pokušao da zaplovi i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u političke vode i to kao savetnik lidera G17 plus, Mlađana Dinkića.

Kako je "Blic” objavio, pored Đivanovića, koji je i vlasnik preduzeća „Light Blue Trading Bahamas Ltd.” sa Bahama, uhapšeni su i član Upravnog odbora i zastupnik "Beograd filma” advokat Vuk Valčić, direktor "Beograd filma” Miroslav Cenić, zaposlena u toj kompaniji Vesna Talijan i Jadranka Dokmanović, radnik knjigovodstvene agencije "Tekoms”, navodi se u saopštenju koje je potpisao tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Po tužilaštvu, sporna je prodaja bioskopa "Kozara”, "Jadran”, "Partizan”, "Voždovac” i "Slavica” privrednom društvu "Shutnell Ltd.” sa sedištem u Nikoziji, na Kipru.

Kako su utvrdili inspektori i tužilaštvo kiparska kompanija je isplatila samo 10 odsto ugovorene kupoprodajne cene.

- U toku su pretresi u poslovnim prostorijama privrednih društava koja su učestvovala u navodnim malverzacijama u kupovini "Beograd filma”, nakon čega će uhapšeni biti saslušani u svojstvu osumnjičenih - navodi se u saopštenju.

Nikola Đivanović i njegovi najbliži saradnici se sumnjiče da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje službene isprave i poreska utaja.

Povezane vesti: Uhapšena direktorka "Zmaja" Uhapšeno četvoro direktora Slap grupe Osumnjičeni prodavali hektar zemljišta za 200 evra Uhapšen direktor Instituta za onkologiju Uhvaćeni kradljivci na Centralnom groblju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.