Ugovor za železaru u prvom kvartalu 2013.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovor za železaru u prvom kvartalu 2013.

BEOGRAD -

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da bi u prvom kvartalu naredne godine trebalo da bude potpisan ugovor sa ruskim Uralvagon zavodom o kupovini Železare Smederevo.

Dinkić je na konferencioji za novinare rekao da su intenzivirani razgovori sa predstavnicima Uralvagon zavoda koji se jedini javio na tender za strateškog partnera smederevskoj Železari i izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uverenje da će ugovor uskoro biti potpisivan.

"Za sada sve ide u dobrom pravcu", kazao je Dinkić.

Početkom decembra u Železari Smederevo boravila je desetočlanu delegacija stručnjaka ekonomskog Instituta čelične industrije Čermet iz Rusije sa zadatkom da sagleda stanje srpske čeličane za potencijalnog strateškog partnera Uralvagonzavod i da prikupe informacije iz oblasti pravnog i finansijskog dela poslovanja.

Vlada je 28. oktobra ove godine produžila tender za izbor strateškog partnera Železare Smederevo do 26. decembra, sa rokom za podnošenje prijava do 2. novembra, s tim što je rok za dostavljanje obavezujućih ponuda 26. decembar.

Raniji rok za dostavu obavezujućih ponuda na tenderu za izbor strateškog partnera Železare, koji je raspisan 8. oktobra, bio je 26. oktobar, a do 19. oktobra prijavu za otkup tenderske dokumentacije je jedino podnelo zavisno preduzeće ruske kompanije Uralvagonzavod.

Pravo učešća na tenderu imale su kompanije koje su u 2011. imale prihod od najmanje dve milijarde dolara i koje se bave eksploatacijom ruda metala i drugih ruda, proizvodnjom sirovog gvožđa, koksa, čelika i ferolegura ili proizvodnjom metalnih proizvoda i mašina.

Ponuđači su morali da imaju ukupnu vrednost imovne od najmanje dve i po milijarde dolara, da otkupe transakcionu dokumentaciju i da dostave prvoklasnu garanciju za ozbiljnost ponude od najmanje 1,25 miliona dolara.

Američki "Ju-Es stil" prodao je u januaru Železaru Smederevo Vladi Srbije za jedan dolar, zbog pada prihoda i profita, a nedavno je prodao i železaru Košice u Slovačkoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro ugovor za Železaru

Izvor: RTS, 14.Dec.2012

Ugovor sa ruskim "Uralvagon zavodom" o kupovini Železare Smederevo trebalo bi da bude potpisan u prvom kvartalu naredne godine, rekao ministar Mlađan Dinkić. "Galenika" neće biti prodata Milanu Paniću, rekao Dinkić i istakao da će od Nove godine biti raspisan međunarodni tender za strateškog...

Nastavak na RTS...

Naredne godine ugovor o kupovini Željezare Smederevo

Izvor: Capital.ba, 14.Dec.2012

BEOGRAD, Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da bi u prvom kvartalu 2013. godine trebalo da bude potpisan ugovor sa ruskim „Uralvagon zavodom“ o kupovini Željezare Smederevo. ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.