U četvrtak program za subvencionisane kredite građanima

Izvor: Blic, 16.Mar.2010, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U četvrtak program za subvencionisane kredite građanima

Građani koji imaju primanja niža od 30.000 dinara moći će da uzmu dinarski keš kredit po fiksnoj kamatnoj stopi od 7,5 odsto godišnje, dok će se onima čija je zarada od 30.000 do 80.000 dinara obračunavati kamata od 8,95 odsto.

Rok otplate ovih subvencionisanih kredita u domaćoj valuti je tri godine, s tim da se prve godine plaća samo kamata, dok druge i treće i kamata i glavnica.

- Vlada Srbije će, najverovatnije, sledećeg četvrtka objaviti program novih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dinarskih kredita za građane, koji će biti u funkciji „deevroizacije Srbije" - najavio je Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

Dinkić je rekao da će banke za ovaj program plasirati 10 milijardi dinara, a država 500 miliona dinara, koji će ići iz budžeta njegovog ministarstva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.