U Prijepolju SNS i G17 plus zajedno u vlasti

Izvor: Politika, 13.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prijepolju SNS i G17 plus zajedno u vlasti

Prijepolje – Koalicija Demokratske stranke, Srpske napredne stranke i G17 plus, uspostavljena pre četiri meseca, funkcioniše dobro uprkos najavama lidera G17 plus Mlađana Dinkića da će napustiti vladu ukoliko demokrate formiraju vlast sa naprednjacima u beogradskim opštinama Zemun i Voždovac. Koalicija „Zajedno za Prijepolje”, koju čine DS, SPS, G17 plus i SPO, ukupno ima 37 od 61 odborničkog mandata u prijepoljskoj skupštini. Unutar te koalicije G17 plus >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ima jednog odbornika. Predsednik opštine je naprednjak Dragoljub Zindović, a u vladajuću koaliciju uključeni su i odbornici SDP-a Rasima Ljajića.

Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke u Prijepolju Dobro Lazarević za „Politiku” kaže da je saradnja partija unutar ovdašnje vladajuće koalicije sasvim korektna. „Ne postoje nikakvi problemi u saradnji SNS-a i stranaka naše koalicije ’Zajedno za bolje Prijepolje’. O svemu se dogovaramo, normalno funkcionišemo, odluke donosimo konsenzusom. Uprkos svim događanjima na političkoj sceni Srbije i političkim i programskim razlikama između nas i naprednjaka, u Prijepolju nije bilo problema. S predsednikom opštine Zindovićem korektno sarađujemo, sve radimo timski”, ističe Lazarević.

U Prijepolju, prema njegovim rečima, ima dosta problema između lokalne vlasti i opozicije. Tu je podela veoma izražena, male su ili gotovo nikakve mogućnosti za dijalog i dogovor, a učestali su opozicioni pokušaji opstrukcije rada lokalnog parlamenta.

Lokalna vlast u Prijepolju konstituisana je 15. februara ove godine. Prethodio joj je dug devetomesečni period bezvlašća i privremenih mera izazvan nesuglasicama.

B. P.

[objavljeno: 13/06/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.