Sud presudio: Vučić plaća 800.000 dinara Dinkiću zbog klevete!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud presudio: Vučić plaća 800.000 dinara Dinkiću zbog klevete!

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić platiće potpredsedniku Vlade Srbije Mlađanu Dinkiću 800.000 dinara odštete zbog povrede časti i ugleda, saopštilo je Ministartstvo ekonomije.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je obavezan da plati odštetu Dinkiću, koji je i ministar ekonomije, na osnovu presude Prvog opštinskog suda u Beogradu.

Vučiću je presudom naloženo da Dinkiću plati i parnične troškove od 15.500 dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i da tu presudu objavi u dnevnim listovima "Blic" i "Večernje novosti".

Rok od 15 dana za žalbu na presudu istekao je juče, a Prvi opštinski sud je potrvdio da Vučić nije uložio žalbu.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da ne namerava da plati "ni jedan jedini dinar" odštete lideru G17 plus i potpredsedniku vlade Mlađanu Dinkiću zbog povrede časti i ugleda, kako je određeno presudom Prvog opštinskog suda u Beogradu.

Zamenik predsednika SNS je odbacio i navode suda da nije podneo žalbu na presudu, ističući da je žalba u njegovo ime podneta iz advokatske kancelarije Tomanović.

"Ukoliko dođe do pravosnažnosti presude, ja moram samo da kažem da neću platiti ni jedan jedini dinar i da sam spreman da idem i u zatvor i da mi plene stvari. Dinkiću nikada dinara neću dati", rekao je Vučić.

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić tužio je Aleksandra Vučića tražeći 10 miliona dinara zbog povrede časti i ugleda koje je izrekao u Skupštini Srbije 7. i 13. maja 2007. godine.

Vučić je tom prilikom izrekao niz neistina navodeći da je Dinkić "opljačkao Nacionalnu štedionocu", da je "najveći pljačkaš i lopov u istoriji Srbije", kao i da mu je bivša vlada dala imunitet "zbog pljačke s čarapom na glavi", saopštilo je Ministarstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.