Srbija moli Kinu za kredit od 1.8 milijardi dolara

Izvor: NaDlanu.com, 07.Nov.2012, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija moli Kinu za kredit od 1.8 milijardi dolara

Ministar finasija Mlađan Dinkić izjavio je u serdu da je Vlada Srbije zamolila Kinu da sa 1,8 milijardi dolara podrži energetske i saobarćajne infrastrukturne projekte u Srbiji.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa zamenikom kineskog ministra za trgovinu Džung Šanom i potpisivanja sporazum o kineskoj donaciji Srbiji, kazao da se ta molba kineskoj vladi i Eksim banci odnosi na deonice autoputa od Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << do Ljiga, od Pojata do Preljine i od Novog Sada do Rume, Šaopca i Loznice, kao i za izgradnju kapaciteta termo elektrane Kostolac dva koja bi počela 2014.Dinkić je kazao da bi Eksim banka dala kredit Srbiji po preferencijalnim uslovima, a da bi u radovima zajedno učestvovali kineske i srpske kompanije po principu koji se već primenjuje na izgradnji mosta Zemun - Borča.On je kazao i da bi sporazumi o realizaciji tih projekata trebali da budu spremni za potpis u prvom kvartalu 2013. godine, a da bi radovi mogli da počnu na proleće.BEOGRAD, 7. novembra 2012. (Beta)
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.