Realno da se plate povećaju u septembru

Izvor: S media, 06.Mar.2010, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Realno da se plate povećaju u septembru

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je juče da je Ministarstvo priprema program za povećanje kupovne moći stanovništva i da je realno da se plate u javnom sektoru povećaju u septembru.

Dinkić je na konferenciji za novinare ukazao da je trenutno najveći problem u Srbiji niska kupovna moć stanovništva, koja usporava privredni oporavak.

"Zato je jako važno da imamo umerani rast plata već u ovoj godini. Realno je da plate porastu u septembru, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a do tada je važno da imamo mehanizam i preko banaka omogućimo povoljnosti stanovništvu koje bi dovele do podizanja kupovne moći", rekao je on.

Dinkić nije želeo da preciznije govori o tom programu pre nego što bude završen, ali je naveo da je program za podizanje kupovne moći u načelu podržao i guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić.

Ministar ekonomije je ocenio da u smanjenju eurizacije u Srbiji prvi korak trebalo bi da bude smanjenje deviznih kredita u evrima sa rokom otplate do godinu dana, a tek kad se to završi trebalo bi preći na dugoročne kredite.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.