Razgovori o investicijama Mubadale

Izvor: RTS, 01.Avg.2013, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori o investicijama "Mubadale"

Vlada Srbije će dati punu podršku i prihvatiti sve uslove sa namerom da ubrzamo proces saradnje u oblasti informacionih tehnonologija sa kompanijom Mubadala", rekao Aleksandar Vučić. Razmotrena je saradnja u oblasti informacionih tehnologija i u konkretnim projektima, koji prethode izgradnji fabrike čipova u Beogradu.

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dinkić razgovarali su sa predstavnicima kompanije "Mubadala" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o realizaciji investicija.

Na početku sastanka je konstatovano da postoji velika podrška Vlade Srbije za saradnju dve zemlje, kao i da je Vlada Srbije posvećena realizaciji svih zajedničkih projekata, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

"Ovo je od strateškog značaja za našu zemlju. Vlada Srbije će dati punu podršku i prihvatiti sve uslove sa namerom da ubrzamo proces saradnje u oblasti informacionih tehnonologija", naglasio je Vučić.

Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti informacionih tehnologija i konkretnim projektima, koji prethode izgradnji fabrike čipova u Beogradu.

Prva faza je izgradnja centra za istraživanje i razvoj informacionih tehnologija, gde bi se zaposlili naši vrhunski naučnici i inženjeri.

Samo investicija u projekat istraživanja i razvoja iznosila bi više stotina miliona dolara.

Drugi konkretan predlog kompanije "Mubadala" je izgradnja fabrike za proizvodnju sofisticarnih komponenti za avio industriju.

"Srbija je naša druga domovina. Nismo došli da postavljamo uslove, već da iznesemo predloge za partnerstvo. Došli smo da vam damo ideje i da vas podržimo. Tako rade pravi prijatelji", istakao je generalni direktor kompanije iz UAE Valed Ahmed Salim Almokarab Al Muhairi.

"Mubadala će doneti visoke tehnologije i investicije kakve do sada Srbija nije imala. Oni će obezbediti da se uposle naši vrhunski naučnici i da industrija znanja u budućnosti po izvoznim prihodima postigne uspeh kao što danas imamo u auto industriji. To je tehnologija kakvu imaju samo vodeće svetske sile, što će od Srbije napraviti lidera u regionu u industriji znanja", izjavio je Dinkić.

Tema sastanka bile su i investicije u domenu telekomunikacija, obnovljivih izvora energije, izgradnje gasnih elektrana, kao i u oblasti građevinarstva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Dinkić sa predstavnicima "Mubadale"

Izvor: Mondo, 01.Avg.2013

Premijer Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić razgovarali sa predstavnicima kompanije..

Nastavak na Mondo...

Kompanija Mubadala gradi dve fabrike

Izvor: Večernje novosti, 01.Avg.2013

PRE nego što se u Beogradu izgradi fabrika čipova, Srbija će dobiti centar za istraživanje i razvoj informacionih tehnologija, što je investicija vredna više stotina miliona dolara. Ovo je, između ostalog, bila i tema razgovora prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i ministra finansija...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.