Razgovara se o promeni gradske vlasti u Novom Sadu

Izvor: NaDlanu.com, 25.Jul.2012, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovara se o promeni gradske vlasti u Novom Sadu

NOVI SAD, 25.jula 2012. (Beta) - Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mladjan Dinkić izjavio je da se razgovara o mogućnosti "prekomponovanja" gradske vlasti u Novom Sadu, dok se o tako nečem ne razgovara kada je u pitanju Beograd.

NOVI SAD, 25.jula 2012. (Beta) - Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mladjan Dinkić izjavio je da se razgovara o mogućnosti "prekomponovanja" gradske vlasti u Novom Sadu, dok se o tako nečem ne razgovara kada je u pitanju Beograd."Dragan DJilas je kao nosilac liste dobio 37 odsto glasova Beogradjana i tu bi bilo nelegitimno prekomponovati vlast, dok u Novom Sadu to nije slučaj. Demokratska stranka je u Novom Sadu ostvarila dobar rezultat, ali daleko ispod onog koji garantuje sigurnu vlast", rekao je Dinkić za novosadski "Dnevnik" u sredu.Dodao je da URS nema odbornike ni u Beogradu ni u Novom Sadu i rekao da iznosi svoje mišljenje, kao i informacije kojima raspolaže."Mi nismo politički zainteresovani za to šta će se dogoditi u Novom Sadu jer nemamo odbornike i nećemo učestvovati u toj novoj gradskoj vlasti, ko god da je formira, ali imam informacije da se razmišlja o tome, ali ne samo za Novi Sad već i za Sombor i za neke druge gradove u Srbiji, poput Leskovca", kazao je Dinkić.Komentarišući spekulacije o tome da nova vladajuća garnitura formirana na nivou Srbije neće menjati gradsku vlast u Beogradu, jer zamenik predsednika DS-a i gradonačelnik Beograda Dragan Djilas na taj način dobija podršku u unutarstranačkoj borbi za lidersko mesto Dinkić je rekao da ga ne zanimaju odnosi unutar DS-a.U Novom Sadu je na vlasti koalicija DS, Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), i koalicije predvodjene Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.