Radnici Zastave automobili održali protest

Izvor: Beta, 28.Dec.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Zastave automobili održali protest

KRAGUJEVAC 28. decembra 2010.(Beta) - Nekoliko stotina radnika kragujevačke fabrike Zastava automobili održali su u utorak protest ispred zgrade skupštine grada zbog neslaganja sa socijalnim programom ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

"Nije tačna izjava ministra Mladjana Dinkića data u ponedeljak medijima o tome da su radnici primali platu od 33.000", rekao je u utorak na protestu radnika potpredsednik sindikata Zoran Marković.

Marković je kazao da su radnici primali oko 20.000 dinara mesečno, a da su rukovodioci imali zaradu od oko 33.000. On je dodao da su vlada i ministarstvo ekonomije lagali dve godine radnike da neće izgubiti posao, izigrali su potpisane sporazume, a "sada je došao neko da kaže puj pike ne važi".

Prema predlogu ministarstva ekonomije, oko 800 Zastavinih radnika biće proglašeno za tehnološki višak i primiće otpremninu od 300 evra po godini staza kao i naknadu od 20.000 dinara u narednih 18 meseci.


Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palmi preteklo i za studente

Izvor: B92, 28.Dec.2010

Jagodina -- Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma dodelio je studentima po 4.000 dinara od Skupštine grada...Jednokratnu pomoć dobilo je 2.000 studenata Megatrend univerziteta i Učiteljskog fakulteta u Jagodini, a pravo su imali i svi studenti rođeni u Jagodini a koji studiraju van grada....

Nastavak na B92...

Ministarstvo ne odustaje od socijalnog programa

Izvor: S media, 28.Dec.2010

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja nudi šansu radnicima "Zastave" da se kroz program prekvalifikacije osposobe da pronadju posao kod "Fijatovih" komponentaša, koji će u narednom periodu otvarati radna mesta u Kragujevcu, rečeno je u tom ministarstvu..."Radnici će, ako zaista žele posao,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.