Izvor: S media, 22.Avg.2012, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari sa ministrima: Nema dogovora, razgovori naredne sedmice (VIDEO)

U vladi Srbije završen je sastanak predstavnika sindikata obrazovanja sa predstavnicima resornih ministarstava. Konkretan dogovor o povećanju plata nije postignut, a najavljeno je da će razgovori biti nastavljeni naredne sedmice.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović izjavio je novinarima nakon sastanka da ne očekuje da će sindikati stupiti u štrajk i da očekuje da će školska godina početi na vreme.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je kazao da su predstavnici sindikata pokazali razumevanje za tešku ekonomsku krizu u zemlji i da će o platama detaljnije razgovarati naredne srede ili četvrtka.

Predstavnici sindikata najavili su da će održati sednice republičkih odbora na kojima će razmotriti situaciju kako bi videli kako će dalje postupati.

Oni traže da se ispoštuje Zakon o budžetu, kao i povećanje plata u prosveti.

Sastanku su, pored ministra prosvete i predstavnika četiri sindikata - Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata radnika u prosveti Srbije i Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost", prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija.

Predsednik Sindikata obrazovanja Srbije (SOS) Branislav Pavlović rekao je novinarima pre početka sastanka da očekuje da predstavnici ministarstva izađu s projekcijom šta se do kraja ove godine može uraditi u vezi sa povećanjem plata i šta je predviđeno za iduću godinu.

Na pitanje da li će podržati štrajk Unije sindikata prosvetnih radnika, Pavlović je ocenio da su i drugi problemi u zemlji veliki i da bi štrajk mogao samo da "iritira građane".

(Tanjug)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić,   Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.