Promene u Vladi neće pokolebati strane investitore

Izvor: Blic, 16.Feb.2011, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promene u Vladi neće pokolebati strane investitore

Američka privredna komora u Srbiji ocenila je danas da promene u Vladi Srbije trenutno nemaju negativan uticaj na odluke investitora da nastave poslovanje u Srbiji.

"Komora u ovom trenutku nema saznanja da bi aktuelna dešavanja u Vladi Srbije mogla negativno uticati na odluke postojećih investitora da nastave poslovne aktivnosti u Srbiji", kazali su agenciji Beta u udruženju koje okuplja više od 160 kompanija.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković pokrenuo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 14. februara postupak za smenu potpredsednika vlade i ministra ekonomije Mlađana Dinkića, koji je dan kasnije podneo ostavku.

Kako su istakli, Američka privredna komora pažljivo prati sve političke i društvene aspekte koji bi mogli da utiču na poslovanje na srpskom tržištu i očekuje da će Vlada nastaviti da rešava ključne izazove vezane za ekonomsku stabilnost i razvoj investicione klime u Srbiji.

Od toga će, naveli su u udruženju, zavisiti privlačnost Srbije za potencijalne investitore u budućnosti.

- Članice Američke privredne komore očekuju da će Vlada nastaviti sa održavanjem makroekonomske stabilnosti i sa implementacijom ključnih ekonomskih reformi, uz aktivan dijalog sa privredom - kazali su u toj komori.

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja 160 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su ukupno investirale više od devet milijardi evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.