Prodaja preostalih sedam kombinata na proleće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2013, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja preostalih sedam kombinata na proleće

BEOGRAD -

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da će na proleće biti ponuđeno na prodaju sedam poljoprivrednih kombinata, koji nisu u sklopu aranžmana sa kompanijom Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ti kombinati će biti ponuđeni na tržištu i moći će da ih kupi ko bude zainteresovan, rekao je Dinkić gostujući na TV Prva.

On je još jednom odbacio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve kritike na račun aranžmana sa predstavnicima UAE, istakavši da će njegova realizacija doprineti povećanju investicija, proizvodnje i izvoza iz Srbije.

Dinkić je najavio da će u utorak, zajedno sa ministrom poljoprivrede Goranom Kneževićem, razgovarati sa predstavnicima Razvojnog fonda Abu Dabija o ulaganju u sistem za navodnjavanje i kreditnoj liniji za individualne poljoprivredne proizvođače.

Ministar je ukazao da je u planu da za dve godine 150.000 hektara zemljišta u Srbiji bude pod navodnjavanjem.

Prema njegovim rečima, propali poljoprivredni kombinati koji su ponuđeni kompaniji "Al Dahra" nisu ni u kakvom pravnom sporu, pa se ne očekuju neki problem, niti mogućnost da se dođe do suda. Dinkić je ponovio da se ne prodaje zemlja, već imovina.

Osvrnuvši se na makroekonomsku situaciju u Srbiji početkom 2013, Dinkić je istakao da tu vlada "umereni optimizam" i ukazao da su konsolidovane javne finansije i smanjen budžetski deficit, ali da ima još dosta posla.

On je najavio da će krajem februara biti predstavljen program podrške IT sektoru, odnosno izvoznicima softvera, koji je 2012. vredeo 200 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Na proleće na prodaju ide preostalih sedam kombinata

Izvor: Studio B, 03.Feb.2013

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da će na proleće biti ponuđeno na prodaju sedam poljoprivrednih kombinata koji nisu u sklopu aranžmana sa kompanijom Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata...Ti kombinati će biti ponuđeni na tržištu i moći će da ih kupi ko bude zainteresovan,...

Nastavak na Studio B...

Na proleće prodaja preostalih kombinata

Izvor: Akter, 03.Feb.2013

Na proleće će biti ponuđeno na prodaju sedam poljoprivrednih kombinata koji nisu u sklopu aranžmana sa kompanijom Al Dahra, najavio Mlađan Dinkić

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.