Prijave protiv Vulina, Radulovića, Ilića, Mrkonjića...

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave protiv Vulina, Radulovića, Ilića, Mrkonjića...

Državni revizor podneo je zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka, krivične prijave i prijave za privredni prestup protiv sadašnjih i bivši funkcionera.

DRI je navela su zahtevi i prijave pokrenuti, između ostalih, i protiv Mlađana Dinkića, Saše Radulovića, Gorana Kneževića, Aleksandra Antića, Aleksandra Vulina, Velimira Ilića i Milutina Mrkonjića.

Prijave su podnete i protiv Dragana Glamočića, Danila Golubovića, Nebojše Vasiljevića, Predraga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Peruničića, Tatjane Matić, Nevene Petrušić, Dragana Vukmirovića, Velimira Radosavljevića i Radomira Ljušića.

U saopštenju te institucije se navodi da su prijave podnete nakon objavljivanja 134 izveštaja o reviziji finansija i pravilnosti poslovanja za 2013. godinu, a u okviru Programa revizije za 2014. godinu.

Zahteve za pokretanje prekršajnog postupka Institucija je podnela zbog, kako se navodi, nepoštovanja odredbi velikog broja zakona među kojima su zakoni o o budžetskom sistemu, budžetu Srbije za 2013. godinu, javnim nabavkama, o zdravstvenoj zaštiti, radu...

Navodi se i da je krivične prijave protiv odgovornih lica Institucija podnela zbog preuzimanja obaveza iznad iznosa određenih aproprijacijama koje su im odobrene za određene namene u budžetskoj godini, nesavesanog rada u službi, kao i krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja.

Pravni timovi i dalje nastavljaju da razmatraju i analiziraju izveštaje o reviziji u vezi sa elementima za podnošenje prijava protiv odgovornih lica u subjektima reviziji koji nisu obuhvaćeni informacijom o podnetim prijavama.

Državna revizorska institucija neće davati detaljnije informacije.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić,   Radomir Antić

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.