Pregovori o ceni ulja

Izvor: RTS, 06.Sep.2010, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori o ceni ulja

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević pregovara sa proizvođačima ulja o ceni te namirnice. Nestašice ulja i mleka su velika sramota za Srbiju, rekao ministar Mlađan Dinkić.

U toku su pregovori ministra trgovine Slobodana Milosavljevića i proizvođača ulja o najavljenim poskupljenjima te namirnice.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić ocenio je da su nestašice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ulja i mleka velika sramota za Srbiju i pozvao sve nadležne koji ukazuju na postojanje kartela u prehrambenoj proizvodnji da prekinu sa praznom pričom i podnesu krivične prijave.

Dinkić je novinarima u Čačku, prilikom posete preduzeću "Slap", rekao da je "žalosno što u poljoprivrednoj zemlji, kakva je Srbija, imamo nestašice osnovnih životnih namirnica.

Milosavljević se sastao sa proizvođačima kompanija "Dijamant", "Viktorija grup", "Invej" i "Banat" i predstavnicima Poslovne zajednice za industrijsko bilje.

Vodeće uljare u Srbiji poslednjih dana najavljuju poskupljenja svojih proizvoda, uz obrazloženje da je otkupna cena suncokreta ove godine gotovo duplo veća nego ranije i iznosi i do 420 evra po toni.

Proizvođači su najavili da će ulje poskupeti do 145 dinara, što je gotovo 30 dinara više nego što je sadašnja cena, koja se kreće između 100 i 110 dinara.

Ministar trgovine ranije je najavio da će Vlada preduzeti odgovarajuće mere kako bi se sprečile manipulacije i obezbedilo redovno, i po prihvatljivim cenama, snabdevanje građana Srbije svim osnovnim poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Premijer Mirko cvetković potvrdio je da će Vlada Srbije "iskoristiti sve mehanizme da interveniše i obezbedi redovno i kvalitetno snabdevanje građana osnovnim životnim namirnicama".

Republička tržišna inspekcija već nekoliko dana na terenu proverava stanje zaliha osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, i kod proizvođača, i kod trgovaca, a nalazi inspekcije biće poznati najkasnije do utorka, istakao je Milosavljević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.