Potpisan ugovor sa Gramer grupom o otvaranju nove fabrike

Izvor: Studio B, 29.Jul.2013, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor sa Gramer grupom o otvaranju nove fabrike

Ministar finansija i ekonomije Mlađan Dinkić potpisao je u Aleksincu ugovor sa predstavnicima nemačke kompanije Gramer grupa (Grammer) o otvaranju nove fabrike u tom gradu.

Kako je istakao Dinkić, nova fabrika će do kraja sledeće godine zaposliti 520 radnika, a po svakom radniku vlada će Grameru dati 7.000 evra.

"Gramer otvara svoju drugu fabriku u Aleksincu gde će posao naći 520 novih radnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Gramer već sada ovde u svojoj prvoj fabrici zapošljava oko 800 radnika, a imaće ukupno 1.300 do kraja sledeće godine. To je velika stvar za Aleksinac, a takvih vesti treba da bude i u drugim regionima u ovo teško vreme i to je najvažnije za naše građane", izjavio je ministar Dinkić. 

Nova fabrika biće otvorena na mestu sadašnje fabrike Sirokos, koju će Gramer grupa kupiti i čiju će rekonstrukciju završiti do kraja godine, rekao je Dinkić.  

Taj investicioni projekat predviđa kupovinu nove proizvodne hale, proširenje neophodnog skladišnog prostora i kupovinu opreme. U novoij fabrici će se proizvoditi navlake i šnitovi, koji se ugrađuju u naslone za glavu, naslone za ruke, bočne obloge i podloge za vrata za nove modele automobila tipa Audi, BMW, Fijat, Folksvagen, Mercedes, Seat, Škoda, Opel, Tojota i Porše.  

"Najvažnija naša obaveza, i danas i sutra biće da uposlimo Srbiju i ovo je taj put kojim želimo da idemo, a meni je posebno drago što jug Srbije, koji je siromašniji od ostalih krajeva Srbije, dobija još prilike za upošljavanje ljudi, za razvoj", ocenio je Dinkić i dodao da će nova investicije kompanije Gramer kompletno biti završena u narednih godinu i po dana.   

On je istakao da se Gramer, kao izvozno orijentisana kompanija, apsolutno uklapa u vladinu koncepciju privrednog razvoja, zasnovanu na izvozu. "S druge strane, mi ćemo sa velikim izvoynicima otvoriti razgovore o tome da što više srpskih malih i srednjih preduzeća budu njihovi dobavljači i komponentaši kako bismo i sledeće godine mogli da nastavimo sa ovim eksplozivnim rastom izvoza koji imamo, a da istovremeno rešimo i naš najveći problem koji imamo, a to je problem nezaposlenosti", kazao je Dinkić.   

Ministar Dinkić je ugovor potpisao sa generalnim direktorom Gramera Pjerluiđijem Gioneom (Pierluigi Ghione), pošto je prethodno imao razgovare iza zatvorenioh vrata sa predstavnicima lokalne samouprave.

Direktor Gione je rekao da je njegova kompanija izuzetno zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Vladom Srbije. "Ovo je treći ugovor koji kompanija Gramer potpisuje za dobijanje besplatnih sredstva i on je pečat na dugogodišnju saradnju i opredeljenje naše kompanije da i dalje želi da ulaže u Srbiji i širi kapacitete. Ovo je dokaz i uspešnosti saradnje koju smo do sad imali sa Vladom Srbije", istakao je Gione.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.