Izvor: B92, 29.Okt.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao za 350 Vranjanaca

Vranje -- Ministar ekonomije Mlađan Dinkić, tokom obilaska industrijskih pogona u Vranju, potpisao dva ugovora o podsticajima domaćim investitorima vredna 804.000 evra.

Ti ugovori omogući će otvaranje 350 novih radnih mesta.

Zahvaljujući podsticajnim sredstvima Ministarstva ekonomije od 600.000 evra u Vranju će, u kompaniji "Sanč" biti otvoreno 300 novih radnih mesta.

Ministar Dinkić je posle potpisivanja ugovora rekao da se jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvaranjem novih fabrika može pobediti kriza i intenzivirati razvoj.

Govoreći pred radnicima fabrike "Sanč" u hali za proizvodnju obuće, Dinkić je podsetio da je obućarska industrija u Srbiji u veoma teškom položaju.

Dinkić je, međutim, naglasio da se fabrika "Sanč" izdvaja po tome što više od 60 odsto proizvodnje izvozi, a u izgledu su nova tržišta u Rusiji i bivšim jugoslovenskim republikama.

"Meni je danas veliko zadovoljstvo što imamo jednu novu fabriku u Vranju, jer jedino kad se grade nove fabrike od Vranja do Subotice možemo da pobedimo krizu i da ubrzamo razvoj”, poručio je on.

"Cilj nam je da otvaranjem ovakvih fabrika sprečimo da dalje mladi koji završe srednju školu ovde u Vranju odlaze za poslom negde izvan Vranja, da se iseljavaju", rekao je Dinkić.

Direktor "Sanča” Srđan Dejković je rekao da bi verovatno prolongirali svoju odluku da otvore fabriku, da nije bilo podsticajnih sredstava.

"Ovako, danas još uz dodelu novih sredstava za novih sto radnika mi postajemo sigurni da ćemo ovu investiciju privesti do kraja i u narednom periodu upošljavanjem kapaciteta i upošljavanjem još 506 radnika uspeti da dođemo do toga da naše preduzeće bude bitan faktor u našoj delatnosti u Srbiji i na Balkanu", naveo je on.

Dinkić posetio "Simpo"

Dinkić je obišao i fabriku nameštaja "Simpo" i, u razgovoru sa direktorom Draganom Tomićem, pohvalio napore te fabrike da pomogne proizvodnju dečijih kreveta u Trgovištu, fabriku dušeka u Bujanovcu i da oživi pogon "Kopaonika" u Kuršumliji.

Prema njegovim rečima, "Simpo" je stub ekonomije Pčinjskog okruga, jer posredno zapošljava oko 6.500 ljudi i ponaša se veoma društveno odgovorno, jer je pomogao da se ponovo pokrenu fabrike u Trgovištu i Koršumliji.

Dinkić je najavio podršku države kompaniji "Simpo" da osvoji nove proizvodne programe i proširi proizvodnju.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.