Počinje Madjunarodni sajam turizma

Izvor: S media, 23.Feb.2010, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Madjunarodni sajam turizma

Na Beogradskom sajmu sutra počinje Medjunarodni sajam turizma, koji će trajati do 28. februara, a otvoriće ga ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić.

Na sajmu će, kako je najavljeno, učestvovati oko 850 izlagača, iz zemlje i inostranstva, koji će se predstaviti na celoj raspoloživoj površini od 32.600 kvadratnih metara izlagačkog prostora.

Sajam prvi put ove godine traje pet dana, a na nejmu će učestvovati mnoge domaće i inostrane >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << turističke organizacije, hoteli, turoperateri, agencije, odmarališta, letovališta, banje, osiguravajuća društva, sistemi za rezervaciju karata, fakulteti, više škole i specijalizovani mediji.

Posetioci će na sajmu moći da uplate aranžmane za predstojeće leto uz najavljeni popust od 10 - 20 odsto.

Zemlja partner ovogodisnsjeg sajma turizma je Slovenija.

Prvi put na beogradskom sajmu turizma svoju celovitu ponudu predstaviće turističke organizacije Španije, SAD i Hrvatske, a veoma atraktivnu prezentaciju imaće Brazil i nacionalne turističke organizacije Grčke, Turske, Tunisa, Egipta, Makedonije, Crne Gore i mnogih drugih zemalja.

Glavna tema ovogodišnjeg sajma biće Dunav, u posebnom delu predstaviće se podunavske zemlje i atraktivne turističke destinacije sa obala te evropske reke.

U hali jedan nalaziće se najveće domaće turističke agencije, turoperateri i inostrani izlagači, kao i nacionalne turističke organizacije mnogih zemalja.

U hali dva, na nivou A i C nalaziće se turistička ponuda Sirije i domaće turističke agencije, najveće osiguravajuće kuće, specijalizovane organizacije, fakulteti i mediji. U hali tri boće prestavljen aoprema za hotele i restorane, a tu će svoje programe za predstojeću turističku sezonu izložiti i neke domaće i inostrane turističke agencije, organizacije i ambasade.

U hali četiri, u kojoj se nalazi i Centralna bina sa kulturno - umetničkim programima, predstaviće se brojne domaće turističke organizacije, odmarališta, banje, jezera, planine. U toj hali, na centralnoj bini i u dve specijalizovane sale, odvijaće se najveći deo pratećeg programa.

Paralelno sa sajmom turizma u hali dva, nivo B, biće organizovan sajam vina, na kojem će se prestviti 50 izlagača, od kojih je 95 odsto domaćih.

Tokom Sajma biće organizovano i takmičenje za izbor Najboljeg somelijera Srbije.

Najuspešnijim izlagačima, u subotu 27. februara u biće uručene nagrade i specijalna priznanja Beogradskog sajma.

Prvi dan 32. Medjunarodnog sajma turizma biće poslovni, rezervisan pre svega za novinare i poslovne razgovore.

Radno vreme sajma 24, 25. i 28. februara biće od 10 do 18, a 26. i 27. februara od 10 do 19 časova. Cena pojedinačnih ulaznica je 300, za grupne posete 200 dinara, a cena parkinga 100 dinara na sat.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.