Paori nezadovoljni dogovorom sa Emiratima

Izvor: RTS, 17.Jan.2013, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paori nezadovoljni dogovorom sa Emiratima

Poljoprivrednici su nezadovoljni sporazumom koji Vlada Srbije planira da potpiše s kompanijom Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, saopštili su predstavnici udruženja poljoprivrednika koji su razgovarali s ministrima finansija i poljoprivrede Mlađanom Dinkićem i Goranom Kneževićem.

Poljoprivrednici su nezadovoljni odgovorima koje su dobili od ministara u vezi sa predugovorom sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima ali, za sada, ne planiraju proteste i očekuju novi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poziv za razgovore, izjavili su predstavnici paora, nakon sastanka sa ministrima poljoprivrede i finansija Goranom Kneževićem i Mlađanom Dinkićem.

Predsednik Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš rekao je da su poljoprivrednici nezadovoljni i zabrinuti zbog načina na koji se predviđa realizacija aranžmana sa UAE jer to, kako je istakao, znači uvođenje na mala vrata stranaca kao konkurencije srpskim seljacima.

On je ukazao da se paori zalažu da se poljoprivredno zemljište u Srbiji ne prodaje 15 godina po ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Predsednik Upravnog odbora Panonske asocijacije poljoprivrednika Dorel Mik naveo je da to udruženje za sada odustaje od protesta i dodao da je ovo tek prvi sastanak sa predstavnicima Vlade Srbije i da očekuje nove razgovore u narednih nekoliko nedelja, odnosno pre sklapanja ugovora.

Vodeća agro-industrijska kompanija iz UAE Al Dahra najavila je da će, u okviru zajedničkog ulaganja sa Srbijom, investirati oko 200 miliona evra u osam poljoprivrednih državnih gazdinstava, što je izazvalo reakcije domaćih paora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.