Panasonik gradi fabriku u Svilajncu

Izvor: S media, 29.Jun.2010, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panasonik gradi fabriku u Svilajncu

Multinacionalna kompanija "Panasonik" objavila je danas u Svilajncu, prilikom posete ministra ekonomije Mladjana Dinkića, da će u tom gradu podići novu fabriku, a konkurs za posao za prve inženjere biće objavljen u julu.

"U maloj opštini Svilajnac imamo čak dva velika investitora - nemačka kompanija "Rojm", koja proizvodi auto delove, završava svoju fabriku i u oktobru treba da krene sa radom, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a imamo i čuvenu multinacionalnu kompaniju "Panasonik" koja je odabrala da ovde proizvodi elektroniku“, izjavio je Dinkić.

On je dodao da će "Panasonik" sa radom krenuti od 15. oktobra, kada će najpre od svojih nemačkih kolega iz "Rojma" iznajmiti jedan deo hala, a zatim će graditi sopstvenu potpuno novu fabriku.



Dinkić
je kazao da će na osnovu svih dosadašnjih ugovora koje su Vlada Srbije i opština Svilajnac zaključile sa investitorima u tvoj industrijskoj zoni uskoro raditi 1.000 ljudi. On je istakao da se na taj način realizuje osnovni cilj Ministarstva ekonomije - povećanje zaposlenosti.

"Pre dve godine sam pomogao da se infrastrukturno opremi ta industrijska zona. To je bila jedna ledina, a danas se ovde grade fabrike, zona je popunjena, imamo nekoliko investitora i mislim da je ovo model koji treba da slede sve druge opštine u Srbiji“, istakao je Dinkić i ocenio da je najava "Panasonika" najlepši poklon za dan te opštine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.