PIROTSKOM TIGRU 4.000 EVRA PO NOVOM RADNIKU

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIROTSKOM "TIGRU" 4.000 EVRA PO NOVOM RADNIKU

PIROT - Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije i fabrika "Tigar tajers" potpisali su ugovor o proširenju proizvodnje u toj fabrici i otvaranju 220 novih radnih mesta. "Tigar tajers", koji je u vlasništvu fabrike "Mišlen", dobiće 4.000 evra po svakom novom radnom mestu, odnosno 880.000 evra, prema ugovoru koji su potpisali ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić i generalni direktor fabrike Vladimir Nikolić.

Ukupna vrednost projekta proširenja proizvodnje u pirotskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << fabrici guma za dodatnih 1,5 miliona guma godišnje iznosi 16 miliona evra. Oko 95 odsto proizvodnje u fabrici "Tigar tajers", koja trenutno zapošljava 2.100 radnika, namenjeno je izvozu, a proizvodnja guma u ovoj godini iznosiće 6,5 miliona komada.

Kako su naveli u fabrici, planirano je da se u 2012. godini proizvodnja poveća na osam miliona guma. Francuska kompanija "Mišlen" od decembra 2009. godine jedini je vlasnik pirotske fabrike.

Veće plate u "Prvom maju"

Dinkić je s rukovodstvom preduzeća "Prvi maj" iz Pirota dogovorio da se povećaju plate zaposlenima u toj firmi za 20 odsto. "To je dobra vest za radnike, oni će imati više posla, a to moraju da prate veće plate, jer inače teško mogu da prehrane svoje porodice", rekao je Dinkić prilikom posete fabrici "Prvi maj" Pirot. On je naglasio da je, nakon neuspešne privatizacije, ministarstvo ekonomije stalo uz ovu fabriku i potrudiće se da u narednom periodu, ako bude interesa, nađe nekog ozbiljnog partnera i razgovara eventualno o novom strateškom partnerstvu. Prema njegovim rečima, "Prvi maj" će za sada sopstvenim snagama podići proizvodnju i pokušati da poveća plasman proizvoda na domaćem tržištu. Dinkić je najavio da već krajem septembra dovodi dosta novih potencijalnih poslovnih klijenata za "Prvi maj" i očekuje da će biti više posla za radnike. Ministar je ocenio da su proizvodi "Prvog maja" - odela, svetskog kvaliteta i da su po ceni pristupačni širokom broju ljudi. On je pozdravio napore rukovodstva da učini sve da poboljša materijalni položaj zaposlenih i poveća im plate koje su, za razliku od "Tigar tajersa" gde je prosečna plata 55.000 dinara, izuzetno niske, prenosi Tanjug. Dinkić je rekao da je za Pirot posebno važna ova fabrika jer zapošljava uglavnom žene, odnosno ima 1.500 radnika.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: U Prvom maju plate veće 20%

Izvor: B92, 14.Sep.2010

Pirot -- Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić kaže da je dogovoreno da se povećaju plate zaposlenima u kompaniji "Prvi maj" za 20 odsto..."To je dobra vest za radnike, oni će imati više posla, a to moraju da prate veće plate, jer inače teško mogu da prehrane svoje porodice",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.