Orlović: Dinkića poljuljala sujeta

Izvor: Glas javnosti, Beta, 12.Feb.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlović: Dinkića poljuljala sujeta

BEOGRAD - Analitičar i profesor Fakulteta političkih nauka Slaviša Orlović ocenio je danas da kritike ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića na račun rada vlade neće dovesti do vanrednih parlamentarnih izbora.

"Još nismo blizu vanredni, ili prevremenim izborima, jer su interesi svih stranaka vladajuće koalicije da vlada opstane, mnogo veći i jači, nego da se ide u nove izbore", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je Orlović.

On je kazao da bi novi izbori povećali šansu da se formira neka nova koalicija, a da je to najmanje u interesu stranci G17 plus.

Ocenio je da odnosi u vladi i u vladajućoj koaliciji nisu narušeni, već da je "malo poremećen" odnos G17 plus i Demokratske stranke posle nesporazuma zbog premeštanja fabrike "Gorenje" iz Valjeva u Zaječar i nakon optužbi državnog sekretara Ministarstva finansija Slobodana Ilića na račun Dinkća.

Prema rečima Orlovića, nesuglasice DS i G17 plus kulminirale su Dinkićevim kritikama upućenim premijeru Mirku Cvetkoviću.

Orlović je ocenio da je cilj Dinkićevih kritika nastojanje da se vrati poljuljani ugled u atmosferi nastaloj zbog preseljenja fabrike "Gorenje", da se uspostave "startne pozicije oko moguće rekonstrukcije vlade ili personalnih promena".

"Pošto se ulazi u predizbornu godinu, svakoj stranci stalo je da se što bolje profiliše u javnosti i naravno, nekada je malo u pitanju i sujeta. U svakom slučaju, Mlađan Dinkić napravio je neobičan potez optužujući premijera i dobio je gotovo adekvatan premijerov odgovor na te optužbe", rekao je Orlović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.