Odluka da se „Galenika” ne prodaje

Izvor: Politika, 30.Apr.2010, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka da se „Galenika” ne prodaje

BEOGRAD – Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić odlučio je da se „Galenika” ne prodaje kompanijama koje su dostavile ponudu s obzirom da one nisu iz kruga svetskih renomiranih farmaceutskih kuća, rečeno je Tanjugu u tom Ministarstvu.

U ovoj godini neće biti novih tendera i „Galenika” ima mogućnosti da uz podršku vlade samostalno jača svoju poslovnu poziciju, smatra ministar.

Indikativne ponude za učešće na pretkvalifikacionom tenderu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za kupovinu akcija „Galenike” dostavile su dve kompanije - „Surya Pharmaceutical Limited” iz Indije i „RPG Partners Limited” sa Kipra, saopštila je danas Agencija za privatizaciju.

Javni poziv za dostavljanje indikativnih ponuda za kupovinu većinskog učešća u „Galenici”, Agencija za privatizaciju je objavila 15. decembra prošle godine.

Pravo na podnošenje ponuda imali su strateški investitori, koji poseduju relevantno iskustvo u farmaceutskoj industriji u poslednjih uzastopnih pet finansijskih godina i koji su u finansijskoj 2008. godini ostvarili prihode od prodaje farmaceutskih proizvoda veće od sto miliona evra.

Pravo na podnošenje ponuda imali su i finansijski investitori, čija je ukupna aktiva pod upravljanjem na kraju finansijske 2008. godine iznosila najmanje 250 miliona evra.

Tanjug

[objavljeno: 29/04/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.