Nova radna mesta u Falkeu

Izvor: Studio B, 03.Nov.2010, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova radna mesta u Falkeu

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić i vlasnik kompanije Falke Pol Falke uručili su ugovore o radu za prvih 25 radnika ovog preduzeća koje otvara svoje proizvodne pogone u Leskovcu.

Za otvaranje 600 novih radnih mesta, nemačkoj kompaniji obezbeđena su podsticajna sredstva u ukupnom iznosu od 2,4 miliona evra. Dinkić je poručio da je najvažnija stvar što od danas 25 ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ima sigurnu budućnost i vrhunske uslove za rad.

Prema njegovim rečima, Leskovac dobija šansu i epitet "srpskog Mančestera", jer je Falke brend po kome će se ovaj grad ubuduće prepoznavati u čitavoj Evropi. "Važno je da smo ljudima omogućili posao. Mi smo ovu investiciju podržali sa 4.000 evra po zaposlenom radniku i želeli bi smo da kompanija zaposli više ljudi", rekao je Dinkić.

Prvobitni plan kompanije Falke je bio da gradi fabriku od 12.000 kvadrata, naveo je Dinkić i istakao da će ona biti proširena na 15.000 kvadrata. Dinkić je pohvalio lokalnu samoupravu za napore učinjene prilikom obezbeđivanja građevinske dozvole nemačkoj kompaniji. "Izvesno je da još jedna velika evropska kompanija iz Irske dolazi da investira i gradi fabriku u Leskovcu, a verujem da će biti i drugih investicija", rekao je Dinkić. Upitan o vlasnicima pojedinih kompanija u Vranju i Leskovcu, koji su dobili podsticajna sredstva za otvaranja fabrika, a onda pobegli i ostavili kompanije u dugovima, Dinkić je rekao da su oni položili bankarske garancije i da država nije na gubitku.

Pol Falke je istakao da kompanija nikada nije imala takvu podršku za otvaranje novih pogona, kao u Srbiji i Leskovcu. "Radnicima obećavam da će se firma Falke zalagati da i projekat u Srbiji bude uspešan kao i svi ostali i da ćemo im omogućiti dobru radnu atmosferu", rekao je Falke.

Nemačka tekstilna kompanija predvidela je zapošljavanje 600 radnika do kraja 2012. godine, a prvih 25 radnika je dobilo ugovore o radu. U Falkeovom trening centru biće angažovamo osam radnika, dok će ostali otići na obuku u Nemačku. Vrednost investicije premašuje 10 miliona evra.

Dok su Dinkić, Falke i gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić polagali kamen temeljac za novu fabriku, ispred ograde preduzeća okupilo se oko dvadesetak radnika nekadašnjeg Inkola, na čijim temeljima će biti podignuta fabrika Falke. Oni tvrde da im nisu isplaćene zarade za nekoliko godina, iako imaju pravosnažno izvršno rešenje suda.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Polovinu podsticajnih sredstava dobili domaći privrednici

Izvor: Economy.rs, 04.Nov.2010, 00:33

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da je više od polovine podsticajnih sredstava, koje država daje za otvaranje radnih mesta, isplaćeno domaćim privrednicima.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.