Neće biti rasprave o ostavci Dinkića na sednici Skupštine

Izvor: Blic, 16.Feb.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće biti rasprave o ostavci Dinkića na sednici Skupštine

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da će parlament na vanrednoj sednici 21. februara samo konstatovati ostavku ministra ekonomije Mlađana Dinkića i da o tome poslanici neće raspravljati.

- U vezi sa inicijativom premijera Mirka Cvetkovića da se Dinkić razreši funkcije potpredsednika vlade i ministra ekonomije, Dinkić je tu inicijativu prihvatio, napisao ostavku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << premijer je tu ostavku meni predao i ja ću o tome informisati poslanike - rekla je Đukić Dejanović novinarima u parlamentu.

Po Poslovniku o radu parlamenta, o ostavci ministra se ne raspravlja nego se ona samo konstatuje.

Đukić Dejanović je kazala da je ostavka Dinkića stigla u parlament, kao i ostavka ministarke za Nacionalni investicioni plan Verice Kalanović.

Parlament treba na sednici u ponedeljak da konstatuje i ostavku ministra zdravlja Tomice Milosavljevića.

Dinkić, Kalanovićeva i Milosavljević su iz stranke G17 plus.

Na pitanje kada će Administrativni odbor i Skupština konstatovati prestanak mandata dva poslanika iz G17 plus koje će, kako je najavljeno, zameniti Dinkić i Kalanovićeva, Đukić Dejanović je kazala da u proceduri još nema takvih formalnih predloga.

Prema njenim rečima, na dnevnom redu vanredne sednice parlamenta u ponedeljak naći će se izmene Poslovnika o radu Skupštine koje se tiču odnosa parlamenta i nezavisnih tela, dva zakona iz oblasti finansija i dva zakona iz oblasti odbrane.

Povodom najave ukidanja prakse blanko ostavki poslanika, Đukić Dejanović je kazala da radna grupa radi na izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i da će javnost uskoro biti obaveštane o radu te grupe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.