Na Kopaoniku tri nove žičare i veštački sneg

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 09.Sep.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kopaoniku tri nove žičare i veštački sneg

KOPAONIK - Na Kopaoniku će do 1. decembra biti završene tri nove žičare, a sistem za veštačko osnežavanje staza biće postavljen na 70 odsto lokacija, dok će vrednost radova iznositi oko 1,5 milijardi dinara, izjavio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Dve nove žičare biće na Karamanu i na lokaciji Krst, a treća na stazi Sunčana dolina, rekao je Dinkić prilikom obilaska radova, na skijaškim stazama na Kopaoniku. Na Malom Karamanu biće postavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nova šestosedna žičara namenjena skijaškim početnicima, koji će njome moći da se prevezu do vrha za samo četiri minuta, u odnosu na dosadašnjih 12 minuta, najavio je Dinkić.

Hotelijeri, spustite cene

Dinkić je pozvao hotelijere na Kopaoniku da tokom predstojeće zimske turističke sezone snize cene. On je kazao da je ove godine na izgradnji skijališta na Kopaoniku urađeno više nego u prethodnih pet, kao i da će taj zimski turistički centar ove godine ponuditi nešto potpuno novo. "Ja se nadam da će se hotelijeri ove godine uzeti u pamet, da će izvući iskustva iz prethodnih godina i spustiti cene, jer treba da znamo, građani Srbije sada imaju mogućnosti izbora, nemamo više vize, mogu da skijaju gde god hoće", kazao je on. On je dodao da je država svoj deo posla odradila i da očekuje da privatni ugostitelji "budu razumni", jer to je i u njihovom interesu i u interesu građana.

Dinkić se zahvalio stanovnicima Brusa i Raške koji su preko Zavoda za zapošljavanje bili angažovani na javnim radovima tokom leta na uređenju skijaških staza i kanala na Kopaoniku. Najavljujući da bi skijaška sezona mogla da počne već od 1. decembra, ministar je apelovao na ugostitelje na Kopaoniku da ne ponavljaju grešku iz prethodnih godina i da prilagode cene usluga domaćim, ali i stranim gostima.

On je podsetio da građani Srbije zahvaljujući ukidanju šengenskih viza mogu da odu u bilo koji zimski centar u Evropi i izaberu povoljnije uslove odmora nego što su u našoj zemlji. Pošto je za nove staze za skijanje morao da se raskrči veliki deo šume, Dinkić je rekao da je u saradnji sa Nacionalnim parkom Kopaonik planiran zasad tri puta većeg broj stabala nego što ih je uklonjeno za dve nove staze.

Obilasku radova na Kopaoniku prisustvovali su i državni sekretar za turizam Goran Petković i direktor Javnog preduzeća "Skijališta Srbije" Nebojša Skorić.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.