Moguće odmrzavanje plata u septembru

Izvor: S media, 01.Feb.2010, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće odmrzavanje plata u septembru

Potpredsednik vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić izjavio je da je moguće odmrzavanje plata u septembru ove godine.

On je rekao da je "nedrživo da plate cele godine budu zamrznute" i naveo da je u drugoj polovini godine, odnosno od septembra, moguće povećanje plata budžetskih korisnika.

Dinkić je poručio privredi i gradjanima da je samo važno da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se izdrži prvih šest meseci, navodeći da se svetska privreda polako oporavlja, kao i da će se to u budućem periodu odraziti i na ekonomiju naše zemlje.

"Oporavak ne može da bude brz i nagao", dodao je ministar.

Svoje uverenje da će krenuti na bolje, Dinkić je potkrepio i najavom da će se već od aprila početi sa velikim infrastrukturnim radovima, kao i da će država raditi na podsticanju tražnje u zemlji.

Ministar je rekao i da ohrabruju podaci o punjenju budžeta u januaru ove godine, pošto su prihodi veći za šest odsto nego u istom periodu lane, ocenjujući da je to, takodje, dobar znak da dolazi do oporavka.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.