Mirko Cvetković tužiću Mlađana Dinkića

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2012, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirko Cvetković tužiću Mlađana Dinkića

BEOGRAD - Bivši premijer Mirko Cvetković kaže da će tužiti ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića koji ga je optužio da je lažirao podatke o javnom dugu zemlje.

"Zbog tih tvrdnji tužiću sudu Dinkića pa ćemo tamo sve da utvrdimo", rekao je Cvetković. "I ne samo to. Dinkić stoji iza mog političkog progona u javnosti i pominjanja mog imena u vezi sa aferom Agrobanka. A progoni me zato što sam ga smenio", dodao je bivši premijer.

On kaže da nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nije ušao u Agrobanku,  niti je znao ko je uzimao kredite.

"Država je vlasnik petine banke, a zanimljivo je kako onih 80 odsto vlasnika nije znalo šta im se događa u banci. Kad smo saznali za taj problem, meni je bilo važno da spasem bankarski sistem od kolapsa jer je postojala opasnost da Agrobanka, kao sistemska banka, odlaskom u stečaj ugrozi sistem", rekao je Cvetković.

Na pitanje o informacijama da su samo on i bivši guverner Dejan Šoškić znali gde je nestalo 300 miliona evra iz Agrobanke, Cvetković kaže da veruje da iza tih informacija stoji Dinkić.

Prema njegovim rečima, krivci za to su "oni koji na vreme nisu utvrdili šta se događa, a gubitak od 300 miliona evra je proces koji je trajao godinama".

"Neću nikoga da optužim, ali revizori su plaćeni da vlasnicima kažu da li u knjigovodstvenom izveštaju adekvatno iskazuju ono što se događa u stvarnosti", dodao je Cvetković.

On je odrečno odgovorio na pitanje da li ga je policija zvala na saslušanje u vezi sa Agrobankom.

"Sve što znam o tome pročitao sam u novinama. Ako me pozovu, naravno da ću se odazvati", rekao je Cvetković.

Na pitanje da li može da postane "srpski Sanader", on je rekao da veruje u institucije i da čovek ako nije kriv nema čega da se plaši.

"Ne plašim se zato ni scenarija podmetanja", dodao je Cvetković.

Bivši premijer je, takođe, rekao da bi za njega bio veliki poraz ako dokaže krivica bivšeg ministra Olivera Dulića za korupciju.

"Privođenje bilo kog ministra je poraz za zemlju. Ako se ispostavi da je sve ovo bilo neopravdano, kao što je Dulić, objasnio, onda će to biti sramotni poraz onih koji stoje iza toga svega. Za mene bi veliki poraz bio ako se dokaže da je u postupku bilo korupcije. Ali koliko sam informisan, toga nema čak ni u materijalima na osnovu kojih se aktuelna istraga vodi", dodao je Cvetković za Novosti.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Cvetković: Tužiću Dinkića, ovo je politički progon!

Izvor: Telegraf.rs, 08.Okt.2012

Bivši premijer tvrdi da su optužbe aktuelnog ministra finansija i privrede neosnovane i da se radi o političkom progonu, jer je on, tokom svog premijerskog mandata, smenio Dinkića sa mesta ministra ekonomije i regionalnog razvoja

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.