Ministar nije odgovoran za gubitke RVB

Izvor: RTS, 24.Nov.2012, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar nije odgovoran za gubitke RVB

Ministar Dinkić ne može biti odgovoran za gubitke Razvojne Banke Vojvodine i katastrofalno rukovođenje tom institucijom jer on nije bio ministar finansija u vreme nastanka gubitaka, saopštava Ministarstvo finansija i privrede.

Ministarstvo finansija i privrede saopštava da ministar Mlađan Dinkić izjavama koje je davao ne može biti odgovoran za "astronomske gubitke Razvojne Banke Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i katastrofalno rukovođenje tom institucijom, jer u vreme kada su gubici nastali on nije bio ministar finansija".

To ministarstvo naovodi da je "Razvojna banka Vojvodine već nekoliko puta bezuspešno dokapitalizovana novcem građana Srbije u vrednosti od 150 miliona evra i to u vreme prethodne vlade u kojoj je premijer i ministar finansija bio Mirko Cvetković".

U saopštenju se dodaje da u "ovom trenutku Razvojna Banka Vojvodine ima novi minus od 150 miliona evra", koji je takođe nastao pre izbora Mlađana Dinkića na mesto ministra finansija.

"Jedino u čemu je Mlađan Dinkić povezan sa tim slučajem jeste činjenica da, od trenutka stupanja na dužnost ministra finansija i privrede, on javno apeluje da se utvrdi individualna odgovornost za gubitke od 300 miliona evra, s obzirom na to da gubici koje je napravila Razvojna banka Vojvodine padaju na teret svih građana Srbije", saopštava resorno ministarstvo.

U saopštenju se napominje da je najveći kompliment za budžet kada ljudi, koji nestručno upravljaju bankom i prave astronomske minuse, kažu da je budžet države manjkav.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.