Mihajlović: Vlada još nije raspravljala o Železari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2013, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Vlada još nije raspravljala o Železari

BEOGRAD -

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je plan za spasavanje Železare Smederevo samo predlog Ministarstva finansija i da Vlada Srbije o njemu još nije raspravljala.

Ona je za televiziju "Pink" rekla da će plan za Železaru zaživeti tek kada ga Vlada Srbije prihvati, a da je do tada to "samo predlog ministra Mlađana Dinkića".

"To je vrlo ozbiljna stvar koju moramo dobro razmotriti. Ako mi svi moramo da plaćamo pokretanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Železare, a od toga nemamo koristi, kakav je to onda plan", zapitala je ministarka i dodala da plan "definitvno mora da se doradi".

Govoreći o radu Elektroprivrede Srbije (EPS), Mihajlovićeva je ponovila da se to preduzeće ne prodaje, već da je cilj Ministarstva energetike njegovo restrukturiranje kroz promenu načina upravljanja i racionalizaciju troškova.

Prema njenim rečima, prošlo je vreme kada se struja isključivala po slobodnom nahođenju ili političkoj pripadnosti, sada će svako ko ne plaća svoje obaveze biti skinut sa mreže.

"Svako mora da radi svoj posao, javna preduzeća ne mogu da budu socijalne ustanove", istakla je Zorana Mihajlović.

Ministarka je izjavila da će isti plan koji je pripremljen za EPS biti primenjen i na Srbijagas.

Ona nije htela da govori o istrazi javnih preduzeća koju je to Ministarstvo pokrenulo, ali je potvrdila da će rezultati biti obelodanjeni krajem marta i da je reč o zloupotrebama sa "ogromnim iznosima".

Ministarka energetike istakla je i da se samo u Srbiji dešava da javna preduzeća ne poštuju odluku Vlade Srbije, i kao primer navela "pojedine toplane" koje ne poštuju uredbu o grejanju

"To je bila navika svih prethodnih godina. Očito da je vlada to dozvoljavala, sada to više neće biti moguće. Odluke vlade moraju da se poštuju", kazala je Zorana Mihajlović.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Vlada još nije raspravljala o Železari

Izvor: Politika, 04.Mar.2013

BEOGRAD – Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je plan za spasavanje Železare Smederovo samo predlog Ministarstva finansija i da Vlada Srbije o njemu još nije raspravljala...Ona je za televiziju „Pink” rekla da će plan za Železaru zaživeti tek kada ga Vlada...

Nastavak na Politika...

Državni vrh podržao Dinkićev plan B

Izvor: B92, 04.Mar.2013

Beograd -- Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da je državni vrh podržao plan ministra finasija Mlađana Dinkića za spasavanje Železare "Smederevo"..."Verujem da je državni vrh dobro procenio da je takav plan trenutno najbolji odgovor na problem u Železari. Svi smo svesni da bi najbolje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.