MANJETI MARELI GRADI FABRIKU, POSAO ZA 400 KRAGUJEVČANA

Izvor: Kurir, 25.Maj.2010, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MANJETI MARELI" GRADI FABRIKU, POSAO ZA 400 KRAGUJEVČANA

BEOGRAD - Italijanska kompanija "Manjeti Mareli" potpisala je sporazum sa Vladom Srbije i gradom Kragujevcom o izgradnji fabrike za auto-delove, u koju će biti uloženo 60 miliona evra.

- Izgradnja fabrike u Kragujevcu trebalo bi da počne u narednih nekoliko meseci, a na leto naredne godine trebalo bi da počne proizvodnja -  izjavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić posle potpisivanja sporazuma.

On je kazao da će "Manjeti Mareli" zaposliti 400 radnika i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vlada Srbije obezbediti 10 miliona evra.  On je dodao da će grad Kragujevac obezbediti pet hektara zemljišta po simboličnoj ceni.

Generalni direktor kompanije "Manjeti Mareli" Eugen Razeli pozvao je i druge proizvođače auto-delova da investiraju u Srbiji i kazao da se investicije njihove kompanije realizuju zahvaljujući podršci Vlade Srbije.

Nova fabrika će proizvoditi sisteme suspenzije, izduvne sisteme i sisteme mehaničke kontrole. Proizvodiće delove za 200.000 vozila godišnje.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija mora da sledi evropsko zakonodavstvo

Izvor: Beta, 25.Maj.2010

BEOGRAD, 25. maja 2010. (Beta) - Ministar ekonomije Srbije Mladjan Dinkić izjavio je u utorak da Srbija mora da sledi evropsko zakonodavstvo o off-šor kompanijama..."Trenutno se u Evropi vodi debata, ali još nema promena zakonodavstva (o off-šor kompanijama), tako da Srbija sigurno ne bi trebalo...

Nastavak na Beta...

"Manjeti Mareli" gradi fabriku u Kragujevcu

Izvor: Glas javnosti, 26.Maj.2010, 07:11

BEOGRAD - Italijanska kompanija "Manjeti Mareli" potpisala je sporazum sa Vladom Srbije i gradom Kragujevcom o izgradnji fabrike za auto-delove, u koju će biti uloženo 60 miliona evra...- Izgradnja fabrike u Kragujevcu trebalo bi da počne u narednih nekoliko meseci, a na leto naredne godine trebalo...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.