Uskoro ugovor o saradnji FAP-a i kineskog Dongfenga

Izvor: S media, 15.Apr.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro ugovor o saradnji FAP-a i kineskog Dongfenga

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mladjan Dinkić je danas izjavio da će uskoro biti potpisan sporazum o saradnji Fabrike automobila Priboj (FAP) i najvećeg kineskog prozvodjača kamiona "Dongfeng".

Ako ta saradnja bude išla dobro, kao što je krenula tehnička saradnja sa Fijatom, ona bi mogla da preraste u strateški vid partnerstva, rekao je Dinkić novinarima u Skupštini grada.

On je kazao da se sa partnerima iz Kine najdalje odmaklo u automobilskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << industriji, ali da postoji zainteresovanost i za druge oblasti.

Dinkić je prošle godine izjavio da prva faza poslovno-tehničke saradnje sa kineskim partnerom predvidja da se u Priboju sklapaju četiri modela kamiona i plasiraju na tržište.

Rukovodilac Razvojnog sektora FAP-a Miroslav Matović je u martu najavio da će u toj fabrici do kraja 2010. godine početi proizvodnja i montaža prvih kineskih kamiona.

On je rekao da će do 25. maja biti potpisan ugovor o poslovno- tehničkoj saradnji, a da će do kraja godine biti izradjen akcioni plan.

Kamioni će, prema njegovim rečima, biti konkurentni po ceni, koja će biti 30 odsto manja od evropskih.

Memorandum o razumevanju i saradnji izmedju FAP -a i najvećeg proizvodjača kamiona u Kini potpisan je u novembru prošle godine.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro ugovor FAP-a i Dongfenga

Izvor: B92, 16.Apr.2010, 10:20

Premija osiguravajućih kuća u prošloj godini povećana je za 2,6 odsto u odnosu na 2008.godinu, saopštila je Narodna banka Srbije.

Nastavak na B92...

Dinkić u poseti kompanijama u Beočinu

Izvor: Glas javnosti, 16.Apr.2010

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić posetiće danas opštinu Beočin i obići pogone nekoliko kompanija, najavljeno je iz tog ministarstva...Dinkić će sa rukovodstvom opštine razgovarati o aktuelnim ekonomskim pitanjima...Ministar će obići...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.