Istraživanje: Građani žele Vučića za premijera!

Izvor: Press, 15.Jul.2013, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Građani žele Vučića za premijera!

Kako navodi "Politika", u istraživanju sprovedenom od 5. do 11.jula na uzorku od 1.040 ispitanika, na vrhu liste nepopularnih ministara su Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović i Mlađan Dinkić.

Potom slede Verica Kalanović, Sulejman Ugljanin, Milan Bačević, Alisa Marić, Velimir Ilić, Slavica Ðukić-Dejanović i Goran Knežević.

Na pitanje do čega bi dovela eventualna rekonstrukcija, 35 odsto smatra da bi došlo do određenog povećanja efikasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u realizaciji ciljeva Vlade, po 22 odsto da bi bilo suštinskih promena u politici Vlade i da neće biti promena u politici i kvalitetu rada Vlade, dok 21 odsto misli da bi to bile "kozmetičke" promene.

Na pitanje da li ste za vanredne izbore, uz mogućnost više odgovora, 64 odsto je anketiranih je reklo "da" jer trenutno stanje ne odgovara realnom odnosu snaga, 46 "da" jer pojedine stranke ne zaslužuju da budu u vladajućoj koaliciji, a 30 odsto je odgovorilo da nisu za vanredne izbore.

Na pitanje ko bi trebalo da bude premijer, 74 odsto ispitanika se odlučilo za Aleksandra Vučića, a 16 odsto za Ivicu Dačića.

Odgovarajući na pitanje o najvećim uspesima Vlade, uz mogućnost više odgovora, 82 odsto anketiranih je navelo borbu protiv kriminala i korupcije, 48 odsto evropske integracije, 42 odsto borbu za rešavanje pitanja Kosova, 36 stabilizaciju dinara itd.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonjić, Obradović i Dinkić na vrhu liste nepopularnih ministara

Izvor: Politika, 15.Jul.2013

Konfuzni rezultati dobijeni u istraživanju „Faktor plusa” za naš list govore zapravo o zbunjenosti ispitanika zbog poruka koje im šalju političari, konstatuje direktor agencije Vladimir Pejić ..Nešto manje od 70 odsto građana Srbije je za rekonstrukciju republičke vlade, a toliko ih je i...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.