Ilić razrešen dužnosti

Izvor: RTS, 17.Feb.2011, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić razrešen dužnosti

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić razrešen je dužnosti, saopšteno je posle današnje sednice Vlade Srbije.

Vlada Srbije razrešila je dužnosti državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića, saopšteno je posle današnje sednice Vlade.

Premijer Mirko Cvetković pokrenuo je u ponedeljak, 14. februara, postupak za razrešenje potpredsednika Vlade i ministra ekonomije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mlađana Dinkića i državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića.

Do javnog sukoba Mlađana Dinkića i Slobodana Ilića došlo je zbog odluke da nova fabrika "Gorenja" bude smeštena u Zaječaru umesto u Valjevu.

Ilić je optužio Dinkića za "otimanje" postojećih stranih investicija, sa ciljem da ih premesti u mesta gde su gradonačelnici iz njegove političke grupacije, a "zbog nesposobnosti da privuče nove investitore".

Tom prilikom, Dinkić je rekao da su Ilićeve ocene bile proizvoljne, jer je odluka o davanju većih subvencija za otvaranje pogona u Zaječaru doneta na osnovu uredbe Vlade, prema kojoj su za nerazvijena područja predviđene duplo veće subvencije nego za ostale krajeve.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Atmosfera na sednici vlade bila konstruktivna

Izvor: Blic, 17.Feb.2011

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je na današnjoj sednici Vlade, prvoj nakon što je pokrenuo postupak za razrešenja ministra ekonomije Mlađana Dinkića, atmosfera bila konstruktivna i da su odluke donete jednoglasno. .."Atmosfera je bila konstruktivna, imali smo jednoglasne...

Nastavak na Blic...

Dinkić između zvezda i trnja

Izvor: Blic, 18.Feb.2011, 01:15

Dan zaljubljenih ove godine je u Srbiji bio u znaku iznenadnog i prilično dramatičnog prekida višegodišnje i dosta stabilne političke „ljubavi“ DS i G17 plus. Naime, toga dana premijer Cvetković je, na osnovu odluke vrha DS, pokrenuo postupak za smenu M. Dinkića sa funkcija u Vladi. Tako se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.