Ilić: Dinkić kriv za privatizacije

Izvor: B92, 20.Apr.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Dinkić kriv za privatizacije

Beograd -- Ova vlada je napravili niz loši poteza, a Mlađan Dinkić i njegova ekipa je vodila loše privatizacije i za to je kriva, kaže lider Nove Srbije Velimir Ilić.

"Ova vlada je napravila niz loših poteza, zadužila je Srbiju, otpustila mnogo ljudi, isti ljudi koji su to radili Cvetkovic, Dinkic i Vlahović dokrajčili su lošu privatizaciju. Problem Srbije je naći posao, zaposliti ljude, stranačko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zapošljavanje, loša reforma pravosuđa, to sve treba otkloniti i državu vratiti insistucijama", kaže Ilić.

Ilić kaže da slučaj privatizacije Kolubare nije bila za vreme njegovog mandata, pošto su tamo problemi nastali pre 20 godina

Ilić je osvrnuo i na svog nekadašnjeg suparnika, a sada koalicionog partnera lidera SNS Tomislava Nikolića, rekavši da je nekada imao drugačije mišljenje o njemu, ali da ga je promenio. Na podsećanje da je Ilić u jednom trenutku rekao čak za Nikolića da je narkoman, on je rekao da to nikada nije rekao, i da svi znamo šta je kampanja, i šta se sve priča u kampanji.

"To je bilo pre puno godina. Ja sam sa Nikolićem i ušao u parlament pre 22 godine, činjenica je da smo se promenili, bio sam mlad, nabijen rušilačke energije, i da posle nekih godina više rauzmišljam konzervativno ", kaže Ilić.

Ilić kaže da je protiv radikala bio jer se bisu uklapali u kliše opzicije i da mu je drago što je Nikolić odstupio od njih, pošto se "promenio u pozitivnom svetlu". Ilić dodaje da je Nikolić principijelan i da će pobediti za predsednika države.

Velimir Ilić je optužio je vladu Srbije da obmanjuje građane brojem izgrađenih kilometara autoputeva i naveo da deonica između Uba i Lajkovca nije završena već da je "urađen samo jedan sloj".

"Urađen je jedan kilometar, stavljen prvi sloj, a sve ostalo vidite, nema čak ni radnika. Eto kolika je to laž. Ako se izgradnja nastavi ovakvim tempom, kao prethodne četiri godine, stručnjaci su izračunali da će put stići do Čačka za oko 270 godina", rekao je Ilić, naglasivši da je za vreme njegovog ministarskog mandata urađeno 4500 kilometara puta.

Na pitanje kako će se međunarodna zajednica ponašati prema Srbiji ukoliko bi se napravila postizborna koalicija sa DS S, Ilić je odgovorio : Odlično.

"Oni (međunarodna zajednica) se trude da se vlada napravi, ali da dođe do promena. MMF je napustio Srbiju rekavsi da će se vratiti nakon formiranja nove vlade. Rekao je ovima doviđenja, mnogo kradete, ne kraduckate, kao sto sam ja rekao", dodao je Ilić.

Predsednik NS danas je u okviru predizborne kampanje posetio Ub, Lajkovac i Lazarevac.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ilić: Dinkić kriv za privatizacije

Izvor: Šumadija Press, 21.Apr.2012, 02:40

Ova vlada je napravila niz loših poteza, a Mlađan Dinkić i njegova ekipa je vodila loše privatizacije i za to je kriva, kaže lider Nove Srbije Velimir Ilić.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.