GRAMER OTVARA JOŠ 200 RADNIH MESTA U ALEKSINCU

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"GRAMER" OTVARA JOŠ 200 RADNIH MESTA U ALEKSINCU

ALEKSINAC - Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić potpisao je danas sa nemačkom kompanijom "Gramer" ugovor o drugoj fazi investiranja te kompanije u Srbiji, koji predviđa dodatno ulaganje od 1,07 miliona evra i zapošljavanje novih 211 radnika.

Kompanija "Gramer" donela je odluku da proširi svoje kapacitete u Aleksincu, za šta joj je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ekonomije, preko Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), kroz Program finasijske podrške investitorima, odobrilo 4.000 evra po novom radnom mestu, odnosno ukupno 844.000 evra.

- Ministarstvo ekonomije ima dva cilja. Prvi cilj je da ljudi u Srbiji dobiju što više posla, a drugi da se podstiče proizvodnja za izvoz - rekao je Dinkić posle potpisivanja ugovora.

On je rekao da je kompanija "Gramer", zbog sve većih porudžbina koje ima sa evropskog tržišta, odlučila da proširi kapacitete i naglasio da se ove godine očekuje da izvoz te kompanije dostigne pet miliona evra, što je 25 odsto više nego prošle godine.

Dinkić je izrazio očekivanje da će u narednom periodu delegacija "Fijata" posetiti "Gramer" i najavio da će preporučiti "Fijatu" da u svoj novi model ugrađuje proizvode "Gramera".

Kompanija "Gramer" specijalizovana je za razvoj i proizvodnju delova za automobilski enterijer, kao i sedišta za putnička i druga motorna vozila.

Ministar je naglasio da je "Gramer" vodeća svetska kompanija i da se pokazao kao dobar investitor u Srbiji, pa će zbog toga ovoga puta dobiti duplo veći podsticaj po novootvorenom radnom mestu, nego pre četiri godine, kada je "Gramer" došao u Aleksinac.

"Gramer" je otvorio fabriku u nekadašnjim proizvodnim halama preduzeća "Morava" i trenutno zapošljava 515 radnika.

Srpska kompanija je jedna od najuspešnijih i najvećih fabrika u okviru grupacije "Gramer". Obim prodaje u 2009. bio je 2,7 miliona evra, a obrt u 2010. godini oko četiri miliona evra, pri čemu je celokupan promet ostvaren kroz izvoz, a glavno tržište je bila EU.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.