Evo iste prijave!

Izvor: Glas javnosti, 10.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo iste prijave!

BEOGRAD - Okružnom tužilaštvu u Beogradu uredništvo Kurira juče je dostavilo kopiju krivične prijave pod oznakom KTR 806/06 protiv Mlađana Dinkića, Miroljuba Labusa i još petoro njihovih saradnika zbog osnovane sumnje da su izvršili brojna krivična dela u vezi s državnim parama iznetim na Kipar. Prethodna prijava, koja je uredno predata pre skoro tri godine, u međuvremenu je volšebno isparila, u šta je umešan Aleksandar Nikitović, bivši šef kabineta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Vojislava Koštunice, o čemu je Kurir pisao juče.

Uprkos tome što Tužilaštvo više neće imati valjan izgovor za nepostupanje po prijavi protiv Dinkića, većina poslanika ne veruje da će se stvari zaista pomeriti s mrtve tačke.

- Po toj prijavi se sigurno neće postupati! Dok god su glasovi i mandati Dinkića potrebni u parlamentu, on je bezbedan, jer “vrana vrani oči ne vadi”. Uostalom, on nije prvi funkcioner G17 plus protiv koga su izrečene ozbiljne optužbe, koje su, umesto da budu istražene, gurnute pod tepih - kategoričan je funkcioner SRS-a Nemanja Šarović.

- Mogu i da odbace krivičnu prijavu. U tom slučaju, onaj ko je podnosilac može da kao privatni tužilac preduzme vođenje krivičnog postupka protiv Dinkića. Međutim, ne verujem da će se to dogoditi, jer je Tužilaštvu cilj da u potpunosti zaštititi Dinkića. Najverovatniji scenario je da, kao i dosad, samo sede, ćute i ne rade ništa. Uvek kada vlast ne može da odgovori na neku optužbu, ona ćuti - kaže Šarović.

Da će doći do procesuiranja krivične prijave protiv Dinkića, nije uveren ni Borko Ilić, funkcioner DSS-a.

- Ukoliko im je konačno dostavljena prijava i ukoliko je ona osnovana, ovo je prilika da se naše pravosuđe pokaže kao nezavisno. Vlast se stalno hvali kako ne vrši pritisak na sudstvo i tužilaštvo. Sada kada je čitava javnost upoznata s tim slučajem nema razloga da se prijava ponovo stavlja u fioku - smatra Ilić.

DOSTUPAN ISTRAŽNIM ORGANIMA

U G17 plus tvrde da je lider dostupan nadležnim organima.

- On se odazivao i odaziva se na sve sudske postupke koji se vode. Pravosuđe funkcioniše po zakonu i niko nema pravo da se meša u njegov rad - poručuju u Dinkićevoj stranci.

Nikada ovaj dvojac sa slike nece biti dostupan organima gonjenja (ako su krivi) sve dok je tata Tadic na celu drzave , to je njihova garancije , ne samo njihova nego svih onih koji mute i mafijase po Srbiji . Da nije tih mafijas tadicevci ne bi nikada mogli da sastave vladu i da vedre i oblace po Srbiji . vidile ste na tv sto radi njegov poslanik po skupstini Srbije ono nije samo da se odstrani iz skupstine ono je za zatvor , ala tata je iza ledja . smrt fasizmu k...c dosizmu ! orao.

Jadna je drzava u kojoj asistenti postaju ministri pa jos dovode i sumnjive likove za guvernera NBS . Trebalo bi ispitati kako je potrosena i gde je otisla skoro milijarda evra nastabilizaciju kursa a onda ga stabilizovao za par miliona i jos ce dzabe iz fotelje telefonom. Zar OVI likovi misle da smo svi bili u pomocnom odeljenju jer smo ometeni u razvoju. Za njih ce i Mato Groso biti mali, jer sve dodje na svoje kad tad.

Neznam sto sve treba dase desi u toj Srbiji da nekoga politicara okrive.Pogledajte samo Ameriku i gospodina Blagojevica,ode karijera samo razgovorom telefona.Tu u Srbiji iznose pare djakovima i nikome nista.SRAMOTA
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.