Dogovoreno rešavanje problema duga države u zdravstvu

Izvor: NaDlanu.com, 06.Nov.2012, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovoreno rešavanje problema duga države u zdravstvu

BEOGRAD, 6. novembra 2012. (Beta) - Vlada Srbije i predstavnici veledrogerija i proizvodjača lekova dogovorili su se u utorak o rešavanju problema duga države od 26 milijardi dinara u sektoru zdravstva, saopštilo je Ministarstvo finasija.

BEOGRAD, 6. novembra 2012. (Beta) - Vlada Srbije i predstavnici veledrogerija i proizvodjača lekova dogovorili su se u utorak o rešavanju problema duga države od 26 milijardi dinara u sektoru zdravstva, saopštilo je Ministarstvo finasija.Ministri zdravlja i finansija Slavica Djukić Dejanović i Mladjan Dinkić prihvatili su predlog da Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) postepeno skraćuje rokove plaćanja, sa sadašnjih 200 dana na 150 dana u 2013. godini, a 120 dana u 2014. da bi u 2015. taj rok iznosio 90 dana, navelo je Ministarstvo finansija.Dogovor je postignut sa Grupacijom veledrogerija, Grupacijom proizvodjača lekova i Udruženjem stranih proizvodjača lekova Inovia.Skraćenje rokova plaćanja biće postignuto strogom primenom Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama."Planirano je da taj zakon Skupština Srbije usvoji krajem meseca, a primena bi počela od 31. marta 2013. godine", navelo je Ministarstvo finansija.Time bi bio regulisan dug u kašnjenju Republičkog fonda za zdrastveno osiguranje apotekarskim ustanovama za lekove izdate na recept, sanitetski materijal i medicinsku opremu.Slavica DJukić Dejanović i Mladjan Dinkić istakli su da će se postignutim dogovorom obezbediti likvidnost u poslovanju farmaceutske industrije i stabilno funkcionisanje zdravstvenog sektora.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.