Dinkić pozvao hotelijere da spuste cene na Kopaoniku

Izvor: Studio B, 08.Sep.2010, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić pozvao hotelijere da spuste cene na Kopaoniku

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić pozvao je hotelijere na Kopaoniku da tokom predstojeće zimske turističke sezone snize cene.

Dinkić je kazao da je ove godine na izgradnji skijališta na Kopaoniku urađeno više nego u prethodnih pet kao i da će taj zimski turistički centar ove godine ponuditi nešto potpuno novo.

"Ja se nadam da će se hotelijeri ove godine uzeti u pamet, da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << izvući iskustva iz prethodnih godina i spustiti cene, jer treba da znamo, građani Srbije sada imaju mogućnosti izbora, nemamo više vize, mogu da skijaju gde god hoće", kazao je on.

On je dodao da je država svoj deo posla odradila i da očekuje da privatni ugostitelji "budu razumni", jer to je i u njihovom interesu i u interesu građana.

Obilazeći radove na sistemima za veštačko osnežavanje, uređenje staza i montaži žičara "Sunčana dolina", Dinkić je kazao da će od ove sezone raditi potpuno nove žičare, dve koje će biti na Karamanu i na novoj žičari Krst, i jedna koja će biti na staroj Sunčanoj dolini.

"Nećemo više zavisiti od prirodnih uslova jer će sistemi za veštački sneg pokriti čak 70 odsto planine", kazao je Dinkić.

Dinkić je najavio da će svi radovi biti završeni do 1. decembra, te da bi, ako su hotelijeri spremni, skijaška sezona mogla da počne već u decembru.

Direktor Skijališta Srbije Nebojša Skorić kazao je da je vrednost ove godine ugovorenih radova 1,5 milijardi dinara, a da je većina sredstava obezbeđena kreditnim aranžmanima na period od pet i više godina. On je izrazio uverenje da će od zarade uspeti da izmere kreditne obaveze.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Dinkić: Sniziti cene na Kopaoniku

Izvor: S media, 08.Sep.2010

Ministar ekonomije Srbije Mladjan Dinkić pozvao je danas hotelijere na Kopaoniku da tokom predstojeće zimske turističke sezone snize cene...Dinkić je kazao da je ove godine na izgradnji skijališta na Kopaoniku uradjeno više nego u prethodnih pet kao i da će taj zimski turistički centar ove godine...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.