Dinkić o Programu podrške IT sektoru u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2013, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić o Programu podrške IT sektoru u Srbiji

HANOVER -

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić održaće danas prezentaciju Programa podrške IT industriji, na Nacionalnom štandu Srbije na Sajmu informacionih tehnologija CEBIT u Hanoveru, najavljeno je iz Ministarstva finansija.

Program za podršku IT industriji biće sastavni deo Nacionalnog akcionog plana za reindustrijalizaciju Srbije, kojim će se detaljno razraditi konkretne mere >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za podsticanje privrede, izvoza i zapošljavanja.

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA organizovala je 10. put nastup srpskih kompanija na najvećem svetskom sajmu informacionih i komunikacionih tehnologija - CEBIT, na kome je od 2003. do 2011. godine učestvovalo 79 kompanija iz Srbije.

Na nacionalnom štandu Srbije, na prostoru od 100 kvadratnih metara, predstavlja se sedam domaćih kompanija: 2D Soft, ASW, Belit, Comdata, Essential Dots, Htec i Omnicom Solutions.

Prošle godine na sajmu je učestvovalo 4.420 izlagača iz 70 zemalja, a sajam je obišlo 310.000 posetilaca iz 110 zemalja.
Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić iz Hanovera: IT naš adut

Izvor: B92, 08.Mar.2013

Beograd -- Vlada Srbije donela je strategiju koja će omogućiti da Srbija bude najatraktivnija zemlja u regionu za ulaganje u IT sektor, izjavio je ministar Mlađan Dinkić..."Daćemo podršku da naši softveraši što pre dobiju sredstva kako bi svoje znanje mogli da naplate, i kako bi Srbija dobila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.