Dinkić o NŠ: Savest mi je čista

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2013, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić o NŠ: Savest mi je čista

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da je na saslušanju u policiji rekao da je država prodajom Nacionalne štedionice zaradila sedam puta više novca od uloženog i da mu je savest potpuno čista.

Nisam kriv: Mlađan Dinkić

Dinkić je novinarima posle četvorosatnog saslušanja rekao da je Nacionalna štedionica za kratko vreme građanima isplatila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << staru deviznu štednju, koja je bila zarobljena u državnim bankama.

 

Dinkić je bivši guverner Narodne banke Srbije a danas je saslušan u svojstvu građanina u Palati Srbija, gde je sedište kriminalističke policije. Nacionalna štedionica je jedna od 24 sporne privatizacije koje ispituje policija, a na taj slučaj prva je 2004. godine ukazala predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać.

 

Dinkić je rekao da je zadovoljan jer je konačno dobio priliku da objasni sve o Nacionalnoj štedionici i skine ljagu sa svog imena i dodao da je siguran da će slučaj za njega biti pozitivno rešen.

 

O Nacionalnoj štedionici optužbe su ranije razmenili Dinkić i bivši ministar finansija Božidar Đelić, a u prodaji te banke učestvovali su i trgovci strujom Vuk Hamović i Vojin Lazarević.

 

Nacionalnoj štedionici je kao privatnoj banci dodeljen posao isplate stare devizne štednje i filijale nekadašnje Službe društvenog knjigovodstva (SDK), koje se u mnogim mestima Srbije nalaze na skupim lokacijama. Nacionalnu štedionicu kupila je grčka EFG banka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Dinkić: Grešili smo pri promenama lokalnih vlasti

Izvor: Blic, 10.Okt.2013, 12:52

Šabac - Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić rekao je danas u Šapcu da su on i ta stranka pogrešili zbog pritiska na lokalne ogranke kada je u pitanju promena lokalnih vlasti...- Toga smo bili svesni odmah nakon dešavanja u Šapcu kada je predsednik ogranka Nemanja Pajić odbio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.