Izvor: S media, 27.Mar.2013, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić našao partnera za Jat

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, potvrdio je i da je Razvojni fond Abu Dabija odobrio Srbiji 400 miliona dolara za razvoj srpske poljoprivrede.

Polovina ovih sredstava biće iskorišćena za izgradnju kanala za navodnjavanje na teritoriji čitave Srbije, a druga polovina za povoljne dugoročne kredite poljoprivrednicima za nabavku opreme.

Parnerstvo Jata i Etihada

Partnerstvo Jata i Etihada podrazumeva kompletnu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << modernizaciju Jatove flote, odnosno nabavku novih aviona, na osnovu čega bi Etihad mogao da preuzme 49 odsto vlasništva u Jatu i zaključi dugoročni ugovor o upravljanju kompanijom, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

To bi obezbedilo da Jat postane deo alijanse Etihada i omogućilo bi profitabilno poslovanje naše nacionalne avio kompanije u budućnosti.

Etihad je izrazio spremnost da odmah pomogne JAT-u u lizingu četiri nova aviona koji su potrebni već od juna zbog početka turističke sezone.

Obe strane zadovoljne

Ministar Dinkić je današnji sastanak sa predstavnicima kompanije Etihad ocenio izuzetno uspešnim i dodao da se razgovaralo o strateškim pravcima i detaljima buduće saradnje JAT-a i Etihada.

"Naš bord dirktora je odobrio 400 miliona dolara Srbiji. Mi sa vašom zemljom imamo odlične odnose i današnji dogovor je jedan od temelja buduće uspešne saradnje“, izjavio je direktor Razvojnog fonda Abu Dabija Mohamed Saif Al Suvaid.

Izvor:Tanjugbiz.rs foto: Beta/Ministarstvo finansija i privrede/DS
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Svaka čast Mlađi ako je rešio Jat"

Izvor: B92, 27.Mar.2013

Beograd -- Ministar Milutin Mrkonjić kaže da je dobro ako je njegov kolega Dinkić našao strateškog partnera za Jat, navodeći da on sam nije učestvovao u pregovorima...Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić je pre par dana na TV B92 izjavio da je zabluda da će neka strana kompanija želeti strateško...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.