Dinkić mi rekao da sam džukela!

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić mi rekao da sam džukela!

Poslanik kluba "Napred Srbijo" Jorgovanka Tabaković izjavila je da joj je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, zbog onoga što je kazala danas za skupštinskom govornicom, "prišao i rekao da je džukela", dok je ministar to negirao i najavio tužbu protiv nje.

"Prvi put sam doživela, a prošle godine sam napunila 50 godina i skupštinski sam poslanik od 1992. godine, sa kratkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pauzom od tri godine, da mi u skupštinskoj sali priđe ministar i moju diskusiju završi komentarom - džukelo jedna", rekla je ona novinarima, najavivši takođe tužbu protiv Dinkića zbog uvrede.

Prepodevnu raspravu u republičkom parlamentu obeležile su oštre kritike lidera Nove Srbije Velimira Ilića na račun ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića.

Tabaković je izjavila da joj je Dinkić rekao da su "njene tvrdnje o njegovoj majci i o ocu državnog sekretara u njegovom ministarstvu Nebojši Ćiriću totalna neistina" i istakla da za sve tvrdnje ima dokaze.

"Rekao sam joj da laže, a u narodu se kaže da laže kao pas, a ona, kako je to protumačila, to je njen problem", rekao je Dinkić novinarima.

"Zabolela ga je činjenica o prenosu sredstava na institut gde je njegova majka zamenik predsednika upravnog odbora, o čemu postoje dokazi, o tome da je Ćirićev otac radio samo nekoliko meseci u Agenciji za privatizaciju i da je primio otpremninu o čemu takođe dokumentaciju možete primiti na nadležnim mestima", rekla je Tabaković.

Ona je ocenila da Dinkića "nije zabolelo to što je rekla o 12 trudnica koje su stavljene na spisak za otkaz, o automobilima koje koristi, raznim zloupotrebama i kršenjima zakona u Agenciji za privatizaciju".

Dinkić je novinarima rekao da je Tabakovićeva u svom izlaganju iznela "puno laži" na račun njegove porodice i najavio podnošenje tužbe zbog klevete.

"Rekla je da sam uplatio iznos mojoj majci koja radi u tom i tom institutu... Moja majka je u penziji od 2007. godine i projekat o kome govori Tabakovićeva je realizovan u doba kada je bila u penziji. Od tog projekta nije ni dinar videla", rekao je Dinkić.

On je dodao da nije učestvovao u odobravanju tog projekta, kao i da je Ćirićev otac radio u Agenciji za privatizaciju znatno pošto ga je pozvao da radi kao državni sekretar, te da nije ni dinara uzeo za otpremninu, iako je imao zakonska prava na to.

Tvrdnje Tabakovićeve za skupštinskom govornicom bile su predmet oštre polemike pred kraj prepodnevne rasprave o izmenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju.

Lider NS Velimir Ilić bio je jedna od aktera koji je, posle izlaganja Tabakovićeve, oštro kritikovao rad ministra Dinkića i poručio da se "ovde radi o kriminalcima i velikim kriminalnim radnjama".

"Ja vas molim da nam ovakve ministre više ne dovodite, neka ih vlada drži tamo kao ikebanu", kazao je Ilić, na šta je reagovala šefica poslanika G17 plus Suzana Grubješić, koja je rekla da će predložiti da se u parlament uvede obaveza alko-testiranja.

"Ovo je prevršilo svaku meru, vi dozvoljavate nekome čiji su saradnici pod istragom i koji će završiti u zatvoru da nekoga naziva kriminalcem. Predložiću da se u ovoj skupštini uvede alko-test i da onaj ko taj test ne prođe, ne može da prisustvuje sednicama", rekla je Grubješić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.