Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2012, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Zaustaviti stranačko zapošljavanje

LOZNICA -

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić ocenio je danas da bi na prvoj sednica novog saziva parlamenta trebalo usvojiti zakon kojim će se zaustaviti stranačko zapošljavanje kako bi se omogućilo da državnim resursima upravljaju profesionalci i stručni ljudi.

U saopštenju URS-a navodi se da je Dinkić na skupu u Loznici prihvatio svoj deo odgovornosti za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranačko zapošljavanje i da je dodao da se deljenje direktorskih mesta po partijskim ključevima čitavoj zemlji "obilo o glavu" i da preti čitavom društvu.

"Stranačko zapošljavanje upropastilo je dobre firme iz bivše Jugoslavije, kao što su JAT, Galenika, Putevi Srbije i sreća je naša da Srbija danas nema atomsku centralu, jer zamislite da je na čelu te centrale stranački kadar, još bi izbila neka katastrofa!", rekao je Dinkić.

Lider URS-a rekao je da je Srbiji potrebna vlada koja sluša glas naroda i koja će jednako tretirati sve regione.

"Potrebna nam je energična vlada koja će raditi na pokretanju proizvodnje u svim regionima, kako bi mladi imali posla i kako bi se zaustavilo pražnjenje gradova u unutrašnjosti. Nova vlada mora da počne izgradnju mreže regionalnih autoputeva, kako bi svi regioni dobili jednake šanse za dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta", istakao je Dinkić.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije je poručio da je Srbiji potrebna vlada koja sluša glas naroda i koja će jednako tretirati sve regione i istakao da će URS "biti glas svih regiona i u novoj vladi i u novoj skupštini".

"Potrebna nam je energična vlada koja će raditi na pokretanju proizvodnje u svim regionima, kako bi mladi imali posla i kako bi se zaustavilo pražnjenje gradova u unutrašnjosti", naglasio je Dinkić.

On je dodao da nova vlada mora da započne izgradnju mreže regionalnih auto-puteva, kako bi svi regioni dobili jednake šanse za dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta.

On je naglasio i da vlada mora da napravi uslove za normalan život u svim regionima ne čekajući da Srbija postane član Evropske unije, saopšteno je iz Informativne službe URS.

"Želimo da svakom gradu i opštini vratimo ponos, da ne kleče pred vlastima u Beogradu, nego da svi budu ravnopravni", rekao je Dinkić.

On je ponovio da URS traži da se odmah udvostruči budžet za poljoprivredu, ukinu nepotrebni nameti i smanji birokratija, da se PDV malim i srednjim preduzećima naplaćuje tek kad naplate svoju robu i da se građanima omogući da direktno biraju i smenjuju svoje gradonačelnike, a ne da to rade partijske centrale.

On je naveo da URS dobija sve veću podršku i ocenio da su građani prepoznali program URS-a koji je ujedinio sve regione.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.