Dinkić: Vlada nije rijaliti šou

Izvor: B92, 02.Jul.2013, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Vlada nije rijaliti šou

Beograd -- Mlađan Dinkić kaže da se Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem dogovorio da u subotu počnu prvi razgovori o rekonstrukciji Vlade Srbije.

Dikić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će direktno Vučiću i Dačiću predočiti svoje zamerke na rad Vlade, ali da je zadovoljan radom njegovih stranačkih koleginica, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potredsednice Vlade Suzane Grubješić i ministarke Verice Kalanović, kao i da su njih troje najbolje što URS ima.

Dinkić je rekao da nije zadovoljan radom nekih državnih sekretara iz URS-a i direktora nekih preduzeća i da će sigurno neki od njih biti smenjeni.

On nije želeo da govori o konkretnim imenima ministara čijim radom nije zadovoljan, a povodom raznih spekulacija poručio je da Vlada nije rijaliti šou, pa da se preko novina i sms glasova odredjuje ko će da ostane u Vladi a ko će da ispadne.

"O imenima ljudi koji će zbog loših učinaka napustiti Vladu neće odlučivati ni tabloidi, niti nezavisni analitičari, nego mi koji smo tu Vladu kreirali - Vučić, Dačić i ja", kazao je Dinkić.

On je poručio da Vlada može bolje da radi, da je bilo mnogo propusta u njenom radu, da treba analizirati afere, utvrditi odgovornost tamo gde je bilo grešaka i da će te zaključke zajedno doneti koalicioni partneri.

Ranije danas lider SNS-a Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije najavio da će rekonstrukcija Vlade biti završena do 27. jula kada će aktuelna Vlada obeležiti svoju prvu godišnjicu.

Šta poslanici DS-a i drugih stranaka kažu o rekonsturkciji Vlade pročitajte u posebnoj vesti.

On je rekao da će Vučić, Dačić i on isključivo odlučivati kako će Vlada izgledati posle rekonstrukcije.

"Moj mandat i mandati svih naših ministara su na punom raspolaganju i Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću jer nismo se mi gurali da uđemo u Vladu, oni su nas u nju pozvali. Imaju pravo da nam u svakom trenutku zahvale na saradnji ako žele i mi smo spremni da svaku takvu

odluku prihvatimo mirno i sa poštovanjem
", rekao je Dinkić.

Dinkić je ponovio da Srpska napredna stranka i Socijalistička partija imaju većinu bez URS-a i da sami treba da procene da li mogu uspešno da rade bez URS-a ili ne.

Povodom navoda PUPS-a da bi trebalo razdvojiti Ministarstvo finansija i privrede u dva resora, Dinkić je rekao da će PUPS odlučivati kako

će izgledati ministarstva u drugim resorima ako nekada PUPS bude vodio vladu.

"Mene nije PUPS pozvao u Vladu nego Vučić i Dačić", rekao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dinkić: Vlada nije rijaliti šou

Izvor: RTV Pink, 02.Jul.2013

. . . Mlađan Dinkić kaže da se Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem dogovorio da u subotu počnu prvi razgovori o rekonstrukciji Vlade Srbije. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.