Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 17.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Više posla za domaće firme

RAKOVAC - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je juče da će dovršetak izgradnje autoputa od Horgoša do Novog Sada znatno pokrenuti građevinsku industriju Srbije i obezbediti više posla domaćim preduzećima.

- Iduće sedmice biće potpisan ugovor o izgradnji tog dela autoputa na Koridoru 10 i obilaznice na kraku Subotica - Kelebija, projekta vrednog 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << miliona evra,koji će imati veliki značaj za mnoge domaće građevinske firme - rekao je Dinkić prilikom posete kompaniji "Alas Holding".

U okviru kompanije "Alas" ministar je obišao novo postrojenje u fabrici "Alas Rakovac" za preradu i separaciju kamena u koje je, zajedno sa utovarnom rampom na Dunavu, ta austrijska kompanija uložila oko osam miliona evra.

Od dolaska "Alas Holdinga" na srpsko tržište 2001. godine ta kompanija ukupno je investirala više od 75 miliona evra, što uključuje privatizaciju beočinske cementare i ulaganja u još četiri velike i uspešne kompanije.
Pogledaj vesti o: Autoput,   Subotica

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.