Dinkić: Uz jedinstvo i rad ne mogu da izostanu rezultati

Izvor: Blic, Tanjug, 05.Dec.2009, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Uz jedinstvo i rad ne mogu da izostanu rezultati

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić pozvao je danas u Loznici na jedinstvo medju svim političkim strankama i građanima u Srbiji, "jer sa jedinstvom, vizijom i radom ne mogu da izostanu rezultati".

Dinkić je pozvao i na jedinstvo sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) pošto je u ovom gradu na zapadu zemlje presecanjem vrpce simbolično predao na upotrebu obnovljeni i preuređeni Trg Vuka Karadzića, koji je prethodno osveštao šabački >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << episkop Lavrentije.

Na svečanosti u Vukovom domu kulture, povodom završetka tromesečnih radova na površini od oko 30.000 metara kvadratnih, Dinkić je ocenio da je u Loznici za poslednjih pet godina puno urađeno uz veliko zalaganje gradonačelnika Vidoja Petrovića i njegovih saradnika i uz punu podršku građana, istakavši da je to "način na koji treba nastaviti" i da je Loznica zaslužila "ovakav evropski trg".

„Loznica je jedno od tri mesta u Srbiji, pored Inđije i Kragujevca, sa najpovoljnijom poslovnom klimom i zbog toga će Vlada Srbije i dalje podržavati dolazak investitora i zapošljavanje ljudi", rekao je Dinkić.

Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović je ocenila da je petogodišnji doprinos lokalne samouprave i gradonačelnika Loznice u ostvarivanju realno planiranih razvojnih poduhvata veoma visok i najavila punu podršku takvim budućim projektima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.